dimarts, de gener 08, 2008

Nit Madrileña: el Penta a Malasaña

Quan es tracta de sortir de marxa a Madrid, us puc assegurar que hi ha molt on escollir...
Una ciutat (una megalòpoli) com Madrid dóna (o pot donar) molt de joc.
La varietat radica, aixó sí, més en la geografia que en una varietat estilística real. En definitiva, que hi ha llocs més pijos que altres, però al cap i a la fi la mitjana de la pijeria a Madrid es més elevada que a Barcelona, per exemple.

Això no vol dir, tampoc que no hi hagi un escenari alternatiu, sinó el que hi ha és menys accessible o menys freqüentat.

Una altra cosa que diferencia un lloc d'un altre és la música. A part dels estils més típics:
  • Típic lloc amb música Patxanguera-Pop Internacional (Shakira, dance, etc. etc.)
  • Típic lloc amb música Patxanguera-Pop Nacional (española, clar), (que ve a ser com l'anterior peró de cada 10 cançons n'hi ha 9 de grups patxangueros de l'estat, com Melendi, Estopa, etc. i una del grup anterior.)
  • Típic lloc amb reggaetón-all-night (mateu-me siusplau!!!!)
  • Típic lloc on posen música pop-rock alternativa de totes les époques (aquests llocs solen estar bé).
  • Típics llocs supertemàtics, del pal punk-rock dels 70-80, etc...
  • Típica sala de concert (aquestes són les millors).
  • Típic lloc techno-dance-house-progressive-superrambototal. (D'aquests, com diuen per aquí, 'una vez al año no hace daño).
  • Típic lloc salsa-non-stop. (Preferido por los bailarines compulsivos)
Per descomptat, n'hi ha més de tipus. I per descomptat el millor sempre acaba essent una mica de tot, és a dir, un lloc d'aquests que alternen una estona de cada estil. Aquests llocs són els que acaben animant més a la gent, ja que ningú es queda sense un trosset de diversió. (Ja sabeu que a mi amb que em posin una cançó ska cutre de Ska-P (web oficial), Celtas Cortos (web oficial), o Seguridad Social ja em fan feliç).

Però una de les coses més típiques de Madrid són els típics llocs que posen gairebé tota la nit música pop española dels anys 80 (intercalada, aixó sí, amb algún tema actual).

I un dels indrets més característics i populars de la capital de l'estat és un indret anomenat Penta.
El Penta, en el seu moment fou un dels bars-emblema de la Movida Madrileña dels anys 80. El seu grau de popularitat arribà al punt de que el seu nom aparegué a una cançó Pop dels 80, molt coneguda, del grup Nacha Pop. La dita cançó es


En definitiva, el Penta es un dels meus bars preferits de Madrid... Sempre sol estar ple com un ou i la música no em sol defraudar mai... I normalment li agrada a tothom... Bé a tothom no... Les persones que no estan familiaritzades amb el pop español dels 80 no sempre s'ho passen bé... Més que res per la desconaixença de la música... I ja es sap que la gent amb la música té comportaments estranys. (A mi em resulta estrany que la gent, quan escolta la radio, s'empassi qualsevol merda de cançó que els imposen, fins al punt d'acabar agradant-los a base de les copioses repeticions de les cançons. I més estrany encara em sembla que després aquestes persones només s'ho passin bé amb la música que ja coneixen. I després em diuen que jo soc raro!).

Bé, en qualsevol cas jo us recomano el Penta si passau per la zona.

El Penta.
Calle de Palma, 4. Madrid.
(Metro Tribunal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada