divendres, de juny 03, 2011

Doctor Who (VIII) - The Ark (Primer Doctor - William Hartnell)


Doctor Who va marcar la meva infantesa. I ara, quan ja rondo la trentena d'anys la nostàlgia m'empeny a revisitar i rebuscar en aquells anys d'innocència i despreocupació.
D'altra banda Doctor Who no es només una simple sèrie de televisió més. És la sèrie de televisió amb més capítuls de la història, i la que més anys porta en antena (48). És una série de culte, que si bé és menys coneguda que Star Trek, ocupa un lloc molt més important en els annals de la televisió, la ràdio, la literatura...

La sèrie ha viscut moltes etapes, totes representades especialment per l'actor que encarna al personatge, el doctor, que viatja en l'espai i el temps amb la seva particular i incontrolable nau amb uns acompanyants que també han anat variant al llarg de la història.

Avui en definitiva volia ressenyar The Ark (L'arca), una historia de 4 capítols pertanyent a la época del Primer Doctor (1963-1966).

A l'aventura, el Primer Doctor (interpretat per William Hartnell) i els seus acompanyants Steven Taylor y Dodo Chaplet arriben en la seva nau a un lloc molt estrany, ple d'animals de diferents llocs del planeta terra, junts en una sola selva.

Els viatgers no triguen gaire a esbrinar que es troben dins una Arca, com l'arca de Noé peró d'estil futurista, on els Guardians de la Humanitat, un grup format per milers d'humans viatjen cap a un planeta habitable que els serveixi de llar després de l'explosió del planeta terra.

En l'expedició els Guardians no viatgen sols. Els Monoids, una especie alienígena bizarra d'origen incert els acompanya i els serveix. De llarga cabellera, i amb un ull a la boca, els Monoides

De totes formes l'Arca sembla estar en ordre. Tot funciona fins que l'acompanyant femenina del Doctor, la Dodo (un personatge horrible, tan horrible que va durar molt poques aventures junt el doctor) que està refredada, contagia el virus a Guardians i Monoids, creant una vertadera crisi a l'arca i provocant la desconfiança dels seus tripulant envers el Doctor i els seus acompanyants.

Però el Doctor aconsegueix, com no podia ser d'altra manera, una vacuna per a l'enfermetat i deixen l'arca per a enfilar el seu següent destí. Però curiosament arriben de nou a l'Arca, uns 700 anys després, i descobreixen que els Monoides s'han erigit en els amos de la nau, i tenen als humans esclavitzats.

A més, la gran arca acaba d'arribar al seu destí, el planeta elegit per a ser colonitzat, i els Monoides planegen quedar-se'l només per ells. Obviament el Doctor se les arreglará per arreglar la situació, amb més o menys ajuda.

A nivell filosòfic es una história interessant, que beu enormement de la influència de H.G. Wells al món de la ciència ficció, i que, alhora, encara que també té una enorme influència (encara que a la BBC no els agradi reconèixer-ho) de "El planeta dels simis"

És una historia interessant, amb alguns punts originals... Però que no està entre les històries inoblidables del doctor.

Aquest any tot just acaba de sortir a la venda en DVD - Regió 2 (només en anglés).


Altres enllaços de Doctor Who:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada