dissabte, de maig 01, 2010

Doctor Who (V) - The Space Museum / The Chase

A l'apunt Joan Genís & Co!: Doctor Who (II) - El primer doctor comentava totes les històries disponibles dels episodis més clássics de Doctor Who, en els quals William Hartnell era l'encarregat d'encarnar el curiós viatger espai-temporal.

Ara fa dos mesos la BBC i 2 entertain han editat un Box Set amb dues históries fins ara inèdites en DVD de la segona temporada de la sèrie (1964-1965). Són les següents:

7. The Space Museum: segons els crítics i fanàtics de la sèrie, aquesta es la història menys atractiva de totes. Potser perquè la trama principal és una mica massa típica malgrat els evidents intents d'originalitat de la sèrie. Tanmateix, el Doctor arriba al planeta Xeros, utilitzat per una civilització decadent a mode de museu espaial que els permet recordar les velles glòries de colonització espaial alhora que oprimeixen als naturals del planeta mentre aquests planejen la revolució. De totes formes l'episodi té un parell de perles importants, com és una curiosa exploració de la paradoxa del espai-temps, que fa del primer capítol una projecció digna de les classes més avançades de física per a la seva discussió acadèmica dels parametres de la ciència-ficció que explora la série... Però per desgràcia la trama revolucionaria acaba sobreposant-se a la trama pseudo-científica... I l'altra perla serveix d'introducció per la següent història...

8. The Chase (La caça): els Daleks s'ho han manegat per construir-se la seva pròpia màquina del temps i a més l'han afinada per donar caça a la Tardis, la nau dels nostres amics... Aquesta persecució gairebé frenètica acaba desembocant en una curiosa batalla entre els Daleks i una extranya raça de màquines del planeta Mechanos, on troben l'Steven, que s'unirà a la Tardis alhora que els estimadíssims companys Ian i Bàrbara, que acompanyaven al Doctor des dels inicis l'any 1963, decideixen aprofitar la nau dels Daleks per tornar al seu Londres estimat tot just un any després d'haver acompanyat el Doctor i la seva 'neta' Susan, i successors, arreu de l'espai i el temps... Tanmateix moltes aventures li queden al Doctor per viure.

Está disponible, entre d'altres a Amazon... Per desgràcia els episodis clàssics de Doctor Who no són disponibles en Català, però a mi personalment em resulten una fantàstica pràctica d'anglés.
:)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada