dilluns, de novembre 23, 2009

Doctor Who (I)

L'any 1963 als diables anglesos de la BBC se'ls va presentar la necessitat d'omplir un buit de 25 minuts destinats a un programa familiar que volien que fos educatiu.

I havia de ser prou educatiu com per generar interés dels infants tant en temes d'història com en temes científics.

I així, de mica en mica, es començà a formar una llegenda.

Doctor Who

La idea de partida, ja era prou bona. Un home, vingut del més enllà, que viatja en el temps i en l'espai a bord d'una nau espaial que per fora té l'aparença d'una cabina policíaca britànica blava, que s'anomena TARDIS.

L'home, anomenat Doctor Who, que té una identitat molt ambigua, està acompanyat per la seva neta i se li uneixen dos dels professors d'aquesta a l'any 1963.

Les 3 primeres i dos capítols de la quarta, el paper de Doctor Who fou representat per William Hartnell, un personatge que li va donar un caràcter molt especial.

Però sense cap dubte el seu caràcter més especial radicava en els adversaris que es va trobant arreu...

La finalitat educativa del programa es reflectia en les visites a la història quan la nau els portava al passat, i en questions més científiques quan aquesta els portava al futur i per l'espai, per diferents planetes, civilitzacions i époques.

Clar que les audiències es sentíen especialment atretes pels viatges d'aquesta tropa pel futur i l'espai. I pels Daleks. Uns monstres amb forma de saler, els Daleks, que sentien una certa predilecció per a l'extermini de tot allò que suposava una diferència... Una metáfora més del nazisme (que es pot afegir a les ja célebres Star Wars, El senyor dels anells, etc. etc.).

Jo vaig descobrir Doctor Who cap als 6-7-8 anys. Quan vivia a Barcelona. Els pocs records que tinc de quan anava a l'escola Lavínia, es que jugava amb en Marc i n'Oriol a Doctor Who, utilitzant les portes blaves dels lavabos de l'escola com a la nostra máquina del temps particular i als diferents companys de les diferents classes de l'escola, com els nostres monstres particulars...

Suposo que mudarme a Palma de Mallorca va provocar que perdés la connexió amb Doctor Who i aparegués la connexió amb Bola de Drac... Però l'anhel de Doctor Who seguia latent... I quan vaig esbrinar que havien représ la sèrie, m'hi vaig enganxar de nou.

I ara estic revivint-la des del primer capítol que queda encara disponible.

Hi ha realment moltes coses a dir sobre aquesta série... Però per avui crec que ja n'hi ha prou...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada