dilluns, de desembre 28, 2009

El Shock de la Innovació - Part II


El Shock de la Innovació
Més reflexió sobre el progrés i el futur

Quan s'aborda un tema en un cicle de conferències, cal intentar sempre fer-ho des de tants punts de vista com sigui possible.
Així, el cicle va començar amb Sebastià Xambó, que ens feu una reflexió sobre els canvis i en com els havia viscut ell. Han vingut a parlar-nos de l'impacte d'algunes tecnologies sobre la societat (telèfons móbils). Ens han mostrat exemples d'innovació tecnológica desenvolupats per gent com nosaltres. El futur?.
Ens han defensat la importància de la imaginació dels escriptors de ciència-ficció en despertar l'interés de la societat, i en marcar-nos diferents camins d'interès i els perills que aquests poden comportar.
Hem fet venir polítics autodenominats “progressistes” per que ens explicassin el sentit d'aquest concepte. Hem tractat problemes socials com l'explotació dels treballadors. I no hem oblidat els inicis mitològics del progrés tecnològic : el mite de Prometeu.
A la segona part d'aquest cicle seguirem en la línea d'atacar els temes des de diferents òptiques i especialitats per satisfer els gustos, sensibilitats i interessos de la major part dels col·legials.
Hi ha ètica al món dels ordinadors? Està en crisi el periodisme tal i com el coneixem? Els grans shocks matemàtics que han canviat la visió del món. Els reptes i les reaccions de les llengües minoritzades davant els canvis de la societat, el coneixement i la tecnología. Reciclatge NO? La visió del canvi des de la filosofia i l'antropologia...
Aquests i altres temes conformen aquesta segona part, que esperem que us ajudin a plantejar-vos noves preguntes i potser a trobar alguna o algunes respostes...
En qualsevol cas, esperem que us agradin i entretinguin.

Joan Genís Valverde Albons
CMU Penyafort Montserrat 2005 - Barcelona

Agraïments: voldriem agrair a tots els conferenciants la seva gran predisposició a venir sense cap tipus de remuneració econòmica i en especial a aquells que s'han desplaçat des de Mallorca amb la molèstia que això els hagi pogut ocasionar. A en Toni Galmés i a Tomeu Pinya per la seva genial creativitat artística i soportar les exigències amb gran paciència. A Nemrod Carrasco, per participar activament en el cicle, per la seva paciència i suport en la programació de les dates i per les seves crítiques sempre constructives i sovint sinceres. A Montse Lavado pel Col·loqui al voltant de “L'Efecte Iguaçú”. A J.M,Bermudo i a M. Lavado, pel seu recolzament i ànim. A en Màxim Carlavilla i a en Tomeu Pinya (i la Comissió de Cultura en general) per la gestió de dates. A la Comissió de Medi Ambient per haver col·laborat amb la organització de dues conferències (Gràcies Sergi). I finalment a tots els que heu vingut a alguna conferència del cicle i en especial als que m'heu dit la vostra opinió, sempre crítica i constructiva. Gràcies a tots.

Disseny gràfic: Tomeu Pinya
2005 - C.M.U. Penyafort-Montserrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada