divendres, de juny 20, 2008

Monstruoso (Cloverfield) - S P O I L E R -

(Atenció, aquest apunt pot contenir dades que espatllin la película a aquell que vagi a veure. Si no l'heu vist i voleu mantenir tots els factors sorpresa que pugui tenir la película deixeu de llegir!)

Monstruoso és el nom escollit pels dobladors de la película Cloverfield (1-18-08) per a figurar com a títol de la película a les sales de l'Estat Espanyol.

No es difícil d'endivinar que, amb aquest títol i amb el cartell promocional (veure imatge a la dreta), no es pot tractar d'altra cosa que d'una d'aquestes típiques películes de monstres on maten fins i tot a l'apuntador.

No es difícil d'endivinar.

Però tot i així, el que sorprén es que alguns d'aquests critics de cinema tan avesats a criticar i a tombar per terra totes les películes, especialment les comèdies i les películes de terror (per causa de l'obvia saturació del mercat amb productes absents de qualitat), alabesin considerablement aquesta película. No tots es clar. Pero tanmateix...

La curiositat em va portar al cinema. Que podia oferir aquesta película d'innovador? Poc, la veritat. La película ha estat produïda per J.J. Abrams, un dels majors responsables de la sèrie Perdidos, la qual no m'acaba d'interessar massa. J.J Abrams va posar el film en mans de Matt Reeve, amb qui havia treballat per crear la serie Felicity, que tampoc m'acaba d'interessar massa...

I continua a l'aire la pregunta... Què té la película que sigui tan especial?

La primera cosa a destacar és tot un elenc d'actors i actrius desconeguts, fet ideal per enfocar la película des del punt de vista d'una càmara personal, pensada inicialment per enregistrar un missatge de comiat per al protagonista, que es prepara per marxar al Japó. A les fotos primer, Jessica Lucas, qui per cert ha estat incorporada al planter de C.S.I: Las Vegas.

A l'altra foto Odette Yustman, una altra de les guapes però desconegudes cares que integren el planter.

L'altre fet destacat de la película es el plantejament. Com diuen alguns crítics, un híbrid del "Proyecto de la Bruja de Blair" i "Godzilla" que no deixa de ser interessant però poc original al cap i a la fi. D'altres crítiques que em semblen apropiades diuen que els personatges son estúpids. La veritat és que és cert, però també és cert que són un bon reflex de la societat actual, on el sentit comú és un sentit ben poc comú.

I la última cosa digna de ser remarcada és la qualitat dels efectes especials, que doten d'un fort realisme el surrealisme del guió.



Com era d'esperar al final moren tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada