dimarts, de juny 17, 2008

La Búsqueda 2 (National Treasure: Book of Secrets)


Un altre cop de les mans del prolífic productor Jerry Bruckheimer, toca la película taquillera del moment, la seqüela de La Búsqueda, també coneguda com "La Búsqueda 2" (National Treasure: Book of Secrets).

La primera part de la película va aparèixer a les sales de cinema españoles poc abans que jo comencés a escriure aquest blog. Evidentment la vaig anar a veure. D'una banda el cartell: Nicolas Cage, Jon Voight, Harvey Keitel, Diane Kruger, Helen Mirren... Aquests fantàstics solistes, a les ordres d'un efectista Jon Turtletaub, orquestraven una història perfectament inverosímil equiparable al mateix Indiana Jones, amb un punt de sobèrbia nordamericanista i amb un clar (almenys per a mi) missatge subliminal de foment de la cultura i la lectura. (Sense anar més lluny, el protagonista no sap emprar pistoles i empra com a única arma i avantatge envers els seus competidors el seu major coneixement de la història).

Tots aquests fets, afegits al tó familiar de l'aventura, i del ritme trepidant sense caure en l'estrés nerviós innecessariament varen fer d'aquesta primera part una pelicula espléndida per veure en família... I aquest fet es va reflectir en els seus registres d'audiència...

Doncs tant Jon Turteltaub (el mateix director) i un planter al mateix nivell que la primera amb algun número extra especial (Nicolas Cage, Jon Voight, Harvey Keitel, Ed Harris, Diane Kruger, Helen Mirren...) fan que la ja clásica producció de Bruckheimer sigui un nou éxit. La veritat és que tot el que aplica a la primera, aplica a la segona. Fins i tot la meva mare creu que és millor la segona que la primera, però això és potser perquè va veure primer la segona...

Com que crec que queda ja tot dit, no cal que aquest cop posi imatges de les noies de la peli. Crec que s'enten que està més que recomanada (com entreteniment light familiar).

2 comentaris:

  1. Doncs la prota d'aquesta no està gens malament

    ResponElimina
  2. No está malament, peró tampoc és de les meves debilitats.

    De totes formes, m'apunto la teva queixa i a la próxima peli on surti la Krueger annexaré una imatge d'ella! :)

    Veig q això de les noies de les pelis és important! jeje

    ResponElimina