diumenge, de desembre 11, 2005

Qui és qui a Internet. II

L'altre dia ja vaig fer un apunt comentant l'existència d'aquest llibre, Qui és qui a Internet? Recull inèdit de fets i anècdotes que és una petita mostra de la feina que fa l'autor, Andreu Veà Baró al projecte WiWiW (Who is Who in the World) de la Universitat d'Stanford. L'autor, juntament amb el CIDEM (Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya) han realitzat un llibre molt interessant, amb una excel·lent maquetació altament didàctica, que resulta excelent per entendre les motivacions que varen portar a Internet, juntament amb les dificultats, les anècdotes, i la desmitificació d'alguns mites alhora que es reivindica algunes figures importants que no han volgut treure partit personal de les seves aportacions... I el que té més valor de tot és que totes les històries són contades pels seus protagonistes, de primera ma...
El llibre conté una introducció històrica als fets més rellevants de l'evolució d'Internet i una anàlisi històrica d'internet a Espanya en el que és les dues primeres parts del document.
I la tercera part contè les entrevistes als personatges i protagonistes de la creació d'Internet i a les figures més representatives de la introducció d'Internet a Espanya.

En alguns moments és un poc técnic, però com a guia general crec que és prou reeixit... I per saber què volen dir alguns termes només cal posar "define: terme" al google i apareixen mil i una explicacions més o menys tècniques del que el terme significa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada