diumenge, de desembre 18, 2005

Agatha Christie per partida doble (I)

Aprofitaré per fer dos apunts en un... I així no em repetesc tant sobre n'Agatha... Però clar, què voleu que faci si aquest bloc és un reflex del que tinc entre les mans i n'Agatha hi passa molt sovint. Primer cine o primer llibres?

Que sigui el cine. Presentem els personatges com en algunes obres de l'Agatha, a mode d'homenatge:
  • Billy Wilder: Potser molts de vosaltres no el coneixeu -de fet jo mateix no el coneixia massa fins fa relativament poc- però es tracta d'un dels millors i més emblemàtics directors de cinema que han passat pels EEUU... Particularment la primera película conscient que vaig veure d'ell és la brillant "Con Faldas y a lo Loco", una obra mestra del cinema de comedia de tots els temps. Ell és el guionista i director.
  • Agatha Christie: Reconeguda mundialment com la reina del crim, també ostenta en la seva possessió (si més no moralment) d'un rècord; el de l'obra de teatre més representada a Londres de la història, The Mousetrap, estrenada a l'Ambassadors Theatre el 25 de Novembre de 1952 i encara en cartell després de més de 20,000 representacions. Doncs ella és l'autora de l'obra de teatre que l'inspirà.
  • Marlene Dietrich: per als amants del cinema i per a les persones normals d'una certa edat no caldrà que faci cap comentari sobre aquest personatge. Els demés consulteu-ho a la web www.imdb.com. Una grandiosa actriu és un petit resum de tot el que se'n podria dir d'ella. Igual que de
  • Tyrone Powell.
Doncs tots aquests personatges apareixen a Testigo de Cargo, una película imprescindible per tots els amants del gènere judicial-detectivesc. Amb girs d'argument impressionants. De quan el cinema i el teatre no estaven tan lluny com ara i no calien dobles per rodar les películes.

I ara el llibre? No us deixarem amb la intriga fins demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada