dimecres, d’agost 23, 2006

Puig de Sant Salvador, Felanitx

Sant Salvador és el puig més alt del Llevant i el Migjorn de Mallorca. Sant Salvador és un puig ple de llegendes i mites.

Un gegant es va haver de treure una pedra de la sabata a les seves faldes. Ara l'enorme roca 'sortida' de la sabata del gegant concedeix un desig per cada pedrada que s'hi fa amb la mà dolenta.

La Mare de Déu s'aparegué a un pastor de la zona i li encomanà la tasca de construir-li una esglèsia al capdamunt del puig. Al lloc de l'aparició s'hi va construir una capelleta mentre es construia l'esglèsia...

A dalt també hi ha un Cristo-Rei amb la mà dreta alçada cap endavant (alguns l'anomenen Cristo-Fuhrer), una creueta, i un monestir, els monjos del qual varen jubilar-se fa un parell d'anys.

Però les dues coses més importants del cim del puig són el repetidor de televisió que permet rebre els canals de tv a gairebé tot el Llevant i el Migjorn de l'illa i un restaurant.

El restaurant, que si té nom no el recordo, té una carta curta de plats tradicionals mallorquins. Bastant bé de preu (17 euros per persona). I la temperatura d'allà és realment agradable a l'estiu. Un bon lloc per anar a veure les Perseides (les llàgrimes de Sant Llorenç) després de sopar una estoneta.

I també hi fan berenars. A la meva família ens agrada molt pujar a peu el puig, aprofitant les dreceres que passen per la pedra del gegant i unes estacions que representen la passió de crist. Un cop a dalt berenam d'un bon pa amb oli amb pernil salat. I després tornam a baixar.

Gran exemple pràctic de la glosa aquella que diu

Vaig tenir paciència
de fer-li d'agenollat
Així, tot fent el pecat
ja feia sa penitència.

3 comentaris:

  1. No té telèfon? S'hi poden fer reserves?
    Ho pintes molt maco, tot plegat.

    ResponElimina
  2. Crec que no en té de telèfon. Però no ho sé segur. En qualsevol cas no crec necessari fer reserves... És prou gran. I si fa un dia clar, es pot veure Mallorca de punta a punta (sense comptar, és clar, la part amagada darrere la Serra de Tramuntana).

    ResponElimina
  3. Anònim18:24

    Sí que tenen telèfon, figuren a la guia com a restaurant sant salvador, al terme de felanitx.

    ResponElimina