divendres, d’agost 18, 2006

Piratas del Caribe 2: El cofre del hombre muerto, de Gore Verbinski

La última cosa que vaig fer a Mallorca va ser portar als meus cosins segons més grans (entre ells son cosins: ella, M, en té 15 i ell, X, 13) perquè de cosinets segons en tenc 8!!! El més petit de 2 o 3 anyets.

Ja he perdut el fil. El que deia és que la última cosa que vaig fer a Mallorca va ser portar l'M (ella) i X al cinema, a jugar a bitlles (bolos) i fer un tomb...

Per X i per mi la película era clara: Piratas del Caribe 2: el cofre del hombre muerto. I a M també li anava bé, sobretot però no únicament per la presència de Depp.

Hi ha crítics que critiquen la película. (Gran frase per a la posteritat). Però M, X i jo varem disfrutar bocabadats com nens petits. Tota la película. I l'incert final d'estil: "tranquils que falten les postres" ens va il·lusionar.

De tota la vida he estat un enamorat de les películes mitológiques... (i de moltes altres, però ara no venen al cas, que torno a perdre el fil). I Pirates del Carib té alló que jo desitjo en una película. TOT. Acció, amor/morbo, intriga, suspens, girs, i personatges grisos (no estau farts de bons tan bons i dolents tan dolents..., d'herois perfectes i heroines de plàstic?). Tot amb un argument digne d'una bona película de pirates. I amb personatges fantàstics, inspirats en la mitologia però innovant... Sens dubte innovant. (Fantàstic el personatge de Davy Jones).

Els esquelets-semàfor (ara si ara no) de la primera ja em varen captivar (una altra excel·lent producció de Bruckheimer). I aquest cop no s'han quedat enrera.

Tampoc es queda enrera la Keira Knightley que als seus 21 anyets i després d'haver saltat a la fama als 16 per Quiero ser como Beckham, ja compta al seu currículum amb 2 Piratas (que seran 3 al 2007, l'esmentada postre), El Rei Artur i Orgullo y Prejuicio entre altres.

A més personalment la trob guapíssima. Una mostra excel·lent que el tamany dels pits no té cap importància en la bellesa. (És que no entenc una notícia que vaig llegir que ara està de moda que les noies entre 16 i 20 anys se'ls operin... No ho entenc. S'ha de ser...)


Bé, res, que la película a mi em va fascinar. (I als meus acompanyants també). I l'inquietud del coitus interruptus i seguido (en contrast amb el coitus interruptus i aparte d'algunes altres pelis) en espera de la tercera m'il·lusiona i m'impacienta alhora.

Bé si no us agraden les pelis d'acció i aventures, si no us agrada que us transportin a paratges inhòspits i inexistents, d'aquests que imaginàveu en els vostres jocs quan només ereu criatures... Si no us agrada que els directors barregin brillantment l'acció amb el sentit de l'humor. Si no sou capaços de relaxar-vos i deixar-vos portar. No l'aneu a veure.

Ara, per compensar la licència d'haver posat dues fotos innecessàries i desvinculades de la peli de la seva prota femenina Keira Knightley, en posaré una de cadascun dels protas masculins. Així apaivagaré, amb una mica de sort, les hipotètiques queixes de les hipotètiques lectores femenines d'aquest comentari.

D'una banda Johnny Depp broda de nou el seu paper de Capità Jack Sparrow, excèntic, egoista... El primer pirata hippy de la història. Genial interpretació tant a la primera com a la segona.

Aquest, per a mi, excel·lent i polifacètic actor és del milloret que ronda per Hollywood... Exigent a l'hora de triar els papers i molt compromés amb el cinema alternatiu... Si el voleu sentir tocar la guitarra, escolteu el tema Fade In-Out del disc Be Here Now d'Oasis. Sí! Com ho sentiu!


D'Orlando Bloom cal dir que no impressiona ni apassiona la seva actuació. De totes formes el seu paper no és molt lluït, ja que el seu personatge ha de contrastar amb l'excentricitat de Depp. Com a la vida real, Depp representa el típic home egoïsta i egocèntric ple de morbo per les noies, mentre que Bloom representa el típic home-medusa que es deixa endur pel corrent, mancat de caràcter, però fidel i dedicat amant. I Elisabeth Swann, el personatge interpretat per Knightley està ben al mig. Si ets una lectora femenina, tu amb quin et quedaries. I si ets un home, amb quin t'identifiques? En qualsevol cas, malgrat l'exigència del seu paper diguem-ne sub-protagonista, crec que Orlando s'hi ajusta perfectament pel que fa a la interpretació.

Jo, de Bloom em quedo amb la seva faceta d'Elf Imberbe del Senyor dels Anells, una altra saga de películes que em va fer tenir minúsculs orgasmes psicológico-mentals (la película, la pe-lí-cu-la, malpensats!). I és que, què voleu que us digui. Soc com un nen.

4 comentaris:

  1. Anònim04:09

    Es una humil opinió:

    Crec que a Mallorca han passat una versió diferent de pirates del caribe 2... Ho dic pq a barcelona la vem nar a veure i encara ens riem de nosaltres mateixos pel fet d'haver sigut capaços de pagar i a sobre aguantar dos hores sentats veien alló. De fet no les vem aguantar, ja que ens barallavem per veure qui sortia fora de la sala per pillar cerveses i de pas orinar. Jo vaig sortir de la sala uns 3 cops sense preocupació de perdrem alguna cosa del fil argumental ja que aquest no existia. Lo futut es quan van tancar la botiga de crispetes i begudes de fora la sala ja que volia dir que teniem que afrontar el trajecte final de la pel.licula sense res que apaivagues aquella tortura holliwoodiense. Deu meu... com vem trobar a faltar la cervesa...

    La sensació de sortir del cinema pensant de que la pel.licula que acabo de veure es un insult a la inteligencia humana, no la tenia des de que vai nar a veure la liga de los hombres extraordinarios.

    Si es que m'imagino els guionistes de la pel.lícula sentats en una taula parlant de com colar un kraken, homes peix i un combat de sabre dins una roda pensant que faran una peli revolucionaria i realment es una simple encadenació de bastieses de guionistes patétics.

    Realment es difícil criticar piratas del caribe 2 ja que es tan absurd tot plegat que no saps per on agafar-ho. Suposo que si tans "critics que critiquen" l'han destripat tant serà per alguna cosa... Però nosaltres no vem necessitar la opinió dels crítics per sortir del cine bramant: DEU MEU KINA MERDA DE PELI!

    Juas! Quan la noia protagonista es fa passar per part de la tripulacó ja es lo màxim. Allò que era? un barcu d'asexuals? Des de totsie o la senyora dogfire no havia vist un numero de transvestisme tan fragrant...

    I això que dius dels pits d'aquesta noia... Recordo un corsé que li puja el mamellam fins el coll... Per tant hauries de tirar de Mila Jovovich per parlar de bellesa sense pits.

    Si es que només faltava que l'Orlando Bloom agafes un arc i es carregues el kraken a segetes.

    Disculpa la meva poca capacitat ortogràfica i de redacció. Es tan mediocre com la capacitat d'un guionista de Piratas del caribe 2 de sorprendrem.

    ResponElimina
  2. La gràcia de la humanitat és que hi ha opinions diverses per a tot. I creu-me respecto el teu punt de vista... De fet, els gustos són del tot subjectius...

    Potser quan veus aquest tipus de películes (distribuides per Disney) hauries d'entendre que no van destinades a publics madurs (o pseudo-madurs o que es creuen molt madurs i inteligents) simplement és cinema de gènere familiar destinat a entretenir a nens, que curiosament no tenen l'intelecte crític desenvolupat i disfruten de krakens, homes peix, ases i bèsties i lluita de sabres a rodes.

    Jo vaig entendre el guió... Crec que hi havia un fil argumental molt clar... Però... Bé... Potser és que no vaig entendre res...

    Està malament fer judicis de valor absoluts de l'estil: deu meu quina merda de peli. El comentari apropiat per al que intentes expressar és "Aquesta peli no m'ha agradat gens". Perquè si dius que és una merda estàs insinuant que als que ens ha agradat ens agrada la merda i és quelcom molt poc delicat.

    A mi la Liga de los Hombres Extraordinarios em va agradar moltíssim. Està clar que no t'aclareixes amb els teus propis gustos. Jo sé el que m'agrada i el que no i poques vegades vaig, per iniciativa pròpia, a veure pelis que em produiran un estrés emocional tan gran com el que pateixes tu. Massa cervesa?

    Pel que fa al transvestisme fragrant, prova de mirar Sheakespeare In Love. De vegades no cal mirar tres peus al gat. No vagis a veure pelis d'acció lo teu és Woody Allen i Ken Loach!!!

    La Milla Jovovich també és un exemple de bellesa amb una mida petita de pits. Però el que no entenc és què hi té a veure el wonder-bra de la Keira...

    ResponElimina
  3. Anònim02:27

    Piratas del caribe 2: El timo de la estampita.

    Para comenzar, y sin dilación, doy gracias al cielo por no haber pagado mi entrada (y a buen seguro, y tras salir de la sala, la de mi indignado acompañante) para poder disfrutar de una de las secuelas más esperadas del año (y servidor esperaba, no con ansia, pero si con esperanza, una segunda parte a la altura de la primera)

    Bueno. En resumidas cuentas, tenemos lo siguiente, por el siguiente orden.

    (ojo para los que no hayais tenido la desgracia de ver la pelicula, que ahora vienen los espoilers...)

    - Introducción metida a empujones en la que los dos jóvenes amantes ven frustrada su unión.
    - Disgusto para el padre
    - Condiciones para el novio
    - Novio se encuentra con pirata y tribi de indigenas "poco amigables". Situación desesperada y huyen.
    - Pirata se encuentra con padre de novio.
    - Pirata consigue engañar a novio para meterle en un lio.
    - Novia huye en busca de novio.
    - Novio ya esta metido en lio.
    - Novia encuentra a pirata.
    - Novia se enrola con pirata en busca de novio, dejándose engañar por pirata de nuevo.
    - Novio se la juega a los dados.
    - Padre salva a novio.
    - Novio se salva de kraken.
    - Pirata encuentra cofre.
    - Novio llega a pirata, novia y desterrado comodoro.
    - Se lia una tangana de dios es cristo.
    - Novio, novia y pirata se enfrentan a kraken.
    - Se acaba uno de los mayores despropósitos de la historia en lo que a secuelas de grandes producciones se tenía esperado.

    Señores, entiendo que haya que llenar las arcas, que quieran apretar los bolsillos de los ciudadanos posteriormente con ediciones de lujo en dvd, con merchandise, con camisetas, video juegos, etc... ¿Pero para eso es necesario hacer un bodrio de película, plagiada vilmente de uno de los mayores videojuegos de la historia?

    Si, estimados amigos. El nombre de Ron Gilbert y la saga Monkey Island ha sido mancillado por la mano de Disney.

    ¿O acaso no les recuerda el protagonista encarnado por Orlando Bloom a el intrépido aprendiz de pirata Guybrush Threepwood?

    ¿Y la guapa Keira a la joven pirata Elayne, que casualidad, novia del intrépido aprendiz Guybrush?

    Bien, hasta aquí no hacía falta darse cuenta... pero... lo del barco fantasma en la primera ya apestaba a Le'Chuck y sus secuaces, pero lo del capitan barba pulpo ya es una copia (adaptada al tentáculo) del malo malote de la saga Monkey Island (Le'Chuck).

    Para acabar de rematar. ¡Incluso han tenido la mala verguenza de introducir el papel de "la hechicera" de Monkey Island 2! Eso sí, un poquito más delgada y con serios problemas dentales...

    Puedo entender que Disney esté destinado a un público "infantil", aunque considero que esta película no está destinada precisamente "para todos los públicos", siendo estos pequeños adictos al celuloide "estúpidos y sin criterio" en lo que parece usted decir en su contra comentario.

    También puedo entender que se haga una película con un guión que se aguente por los pelos con el pretexto de realizar una tercera parta (clic! clinc! Sigo oyendo la caja de Disney haciendo pasta!).

    Puedo entender incluso que la originalidad, espontaneidad y frescura de una primera parte se pierdan en una secuela, abusando de aquellas cosas que en un primer lugar hicieron gracia o resultaron efectivas, llevando algunos momentos a rozar lo inverosímil (¿una lucha de espadas dentro de un molino de agua? Por dios... ¡Estos piratas son superheroes!)

    Puedo entender que en un mundo de fantasia nos cuelen cualquier cosa como válida (maldiciones aztecas, holandeses errantes con cara de pulpo, almas condenadas a vagar eternamente, corazones destrozados por el amor de una mujer no correspondida latiendo eternamente en un cofre singularmente protegido...)

    Pero lo que no puedo entender, y lo que no puedo tolerar, es que mutilen las ideas originales de algo que realmente hizo soñar a mucha gente. Que reciclen y lleven al cine miles de conceptos, de ideas, de situaciones, basadas en un sistema revolucionario de aventura gráfica creado por un tal Ron Gilbert y nos lo quieran hacer tragar con calzador.

    La historia castiga severamente a aquellos que plagian.

    Lo de esta película es un insulto. Aunque supongo que aquellos que no han conocido lo verdaderamente original, no tienen por que sentirse insultados.

    Un saludo.

    ResponElimina
  4. Yo es que lo siento... He oido hablar mucho de la saga de Monkey Island, pero nunca he tenido el placer de ver-la... Sinceramente, entonces, si es cierto lo del plagio... Bueno, debo decir que debes tener mucha razón.

    En cualquier caso mal para los guionistas y la ya más que típica falta de imaginación. Pero... ¿Por qué no se ha hecho antes la versión en película de la saga Monkey Island?

    Bueno, sigo insistiendo que la lucha de espadas en la rueda es algo muy efectivo en el público infantil, como mis primitos, y en el público fàcilmente impresionable como yo.

    Yo no conocí lo verdaderamente original, pero entiendo tu indignación...

    ResponElimina