dimecres, de febrer 14, 2007

Sant Valentí, una altra inocentada

Avui és el dia de Sant Valentí. Històricament aquest dia era un dia més, però progressivament s'ha anat implementant aquest dia una més de les festes consumistes importades dels EEUU. Així el 14 de Febrer s'ha anat convertint en el dia Mundial dels Enamorats. Lamentable.

He dit més d'un cop que el missatge que el Nadal és temps de pau i amor em sembla hipòcrita. La pau i l'amor hauria de ser una pràctica diària, i no un esforç extraordinari reservat per a dues setmanes anuals.

De la mateixa manera, l'exercici de l'amor en l'àmbit d'una parella també ha de ser un exercici constant i no fruit d'un dia. I molt menys s'ha de reflectir en uns regals materials... Perquè els regals de veritat no es poden pagar amb diners. De vegades una abraçada, un somriure, o la companyia de 5 minuts és un regal molt més valuós que qualsevol cosa que es pugui comprar.

I també hi ha mala llet en aquesta festa... La mala llet d'una festa elitista, reservada a aquelles persones que han tingut la sort de trobar algú especial, algú que et veu d'una forma especial. La resta de la gent, tenen moltes opcions:
- Els solters solitaris poden mirar amb enveja com les parelles fan ostensible la seva sort en públic o poden tancar-se en la pròpia soledat i romandre totalment indiferents a l'entorn
- Els enamorats i no corresposts es poden deprimir recordant els bons moments perduts, i/o restregar-se en la merda com farien els gossos, i/o tancar-se en la pròpia soledat i romandre totalment indiferents a l'entorn.

La casuística és clarament molt més llarga i complicada. Això només és una simplificació.

I Sant Valentí només és una altra inocentada (de mal gust)

2 comentaris:

  1. Anònim20:56

    En este caso tengo que discrepar con vos joan... el dia de los enamorados no tiene porque ser algo triste y depresivo para la gente soleta. Es mas tendria que ser el dia donde mas se quieran si estan bien con sigo mismos! si estas enamorado de vos mismo!... y ademas en mi caso tambiene estoy enamorada de mis amigas, personas con las que solia pasar este dia cuando estaba por ahi y mi novio no estaba cerca.
    Te cuento que en EEUU no es el dia de los enamorados unicamente para las parejas... sino que simplemente es un dia para decirle a otra persona que la queres.
    Concuerdo con que no tendria que existir un dia asi... sino que tendriamos que decirle a la gente que queremos simpre nuestros sentimientos hacia ellos... y mas si son asi de lindos.
    En fin... terminando mi comentario... Joan feliz dia a ti y a todos los que quiero de mi vida!

    ResponElimina
  2. Está bueno que diferentes personas tengan diferentes opiniones y las compartan. Yo no espero que todo el mundo vea San Valentín como una broma de mal gusto o como una chorrada hipócrita.

    Gracias de todas formas... Y los que lo puedan y quieran disfrutar que lo disfruten...

    Yo seguiré esperando alguien especial con quien poder celebrar San Valentín dia a dia. (Especial y que me quiera, claro, que eso se ve que ya es más difícil)

    ResponElimina