dilluns, d’agost 17, 2009

Una de cine clàsic

Historia de dos ciudades (1935) -
Avui comencem amb un clássic de més de 70 anys d'edat. Basat en el llibre de Charles Dickens, i malgrat que és una película llarga de veritat, té un valor históric bastant important. Situada en l'época de la revolució francesa, narra l'amor entre un advocat anglés i la filla d'un pres polític de la monarquía francesa. Tot un clássic recomanat per als amants de la història (bé, tampoc en un marc fidedigne al 100%) i per als amants del romanticisme "a l'antiga".
Ivanhoe (1952) -
El segon títul del dia es Ivanhoe... Una película com ja no en fan. D'aquestes películes clássiques que crec que passaran a la história del cinema per ser tan familiars... Que hom no s'hi pot resistir... Una mica el pal Robin Hood, però en un altre rollo... Amb 3 nominacions als Óscars de 1953, Ivanhoe narra la història d'un proscrit, que lluita contra el malvat germà de Ricard Cor de Lleó, Joan, que es nega a pagar un rescat pel rei amb l'esperança de que sigui mort pels seus segrestadors i poder així ocupar un tro que li resulta extremadament actractiu.

Romanç no en falta, ni espadatxins que lluiten amb l'estil de l'esgrima en plena edat mitjana...

Una película com ja no en fan ara. Em pregunto si la societat s'ha tornat tan exigent amb els efectes especials i amb les trames complicades de les películes que ja no gaudiríem al cinema d'una película tan planera com aquesta....

Los contrabandistas del Moonfleet (1955) -
El legendari Fritz Lang (Metrópolis, 'M, el vampiro de Dusseldorf', Mientras Nueva York Duerme, entre altres) s'atreveix amb la vessant més negra del génere de contrabandistes i pirates. La història comença amb un jove orfe que va a reunir-se amb l'antic amant de la seva difunta mare, que resulta ser un dels més grans caps d'una banda de contrabandistes a Moonfleet.

Una barreja d'intriga light, misteri i un escenari fosc, són la barreja perfecta, amb la signatura del gran Fritz Lang i amb Stewart Granger en el paper del cap de la banda de bucaners.

I per sobre de tot aixó, la história d'una extranya amistat, plena d'honor i lleialtat entre dos desconeguts units per les circumstàncies.

Una película força bonica, si senyor...



Las aventuras de Huckleberry Finn (1960) -
I per acabar la secció cinéfila d'avui, toca la película d'un mític llibre de Mark Twain. Les Aventures de Huckleberry Finn. Famós per ser el millor amic d'un altre dels mítics heróis escrits per Twain, Tom Sawyer, i per ser el protagonista del primer llibre escrit en el dialecte americà de l'anglés directament, convertint-lo en el primer llibre modern de la literatura nord-americana. Nogensmenys es considera Twain com el Dickens nord-americà.

El llibre, i la película, narren la fugida de casa del fill d'un borratxo que escapa dels abusos constants del pare i d'un esclau negre que busca la llibertat al nord d'amèrica... Els problemes no els faltaràn... I la honestitat de Jim, i la picaresca de Finn seràn un complement fantàstic, que donarán que parlar a tots els personatges que van apareixent en el decurs de l'aventura.


I ja es tot per avui!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada