divendres, d’octubre 26, 2007

FFF: Fiasco de Festes de Felanitx

Faig trampa.
Perquè només havia d'anar a tres concerts dels 4. I al final només vaig anar a un... I la companyia va ser l'únic que va valer la pena.

La primera verbena tenia com a cap de cartell el grup de la dona del Fernando Alonso, "El Sueño de Morfeo"... Primer fet digne d'anàlisi, ja que jo encara record quan les festes de Felanitx no tenien "un" cap de cartell, si no que com a mínim duïen a 2 o 3 caps de cartells... Aquesta és una prova més de la decadència paulatina de les festes de Felanitx, fa un temps conegudes com les millors festes d'estiu de Mallorca. La verbena era en Divendres. I jo tot just arribava de Madrid... A més del cansament, un plugim i una amenaça de tormenta varen fer que desistís de la meva intenció d'anar-hi, a la verbena. I crec que com jo, molts a la illa, perquè pel que em varen dir uns amics que hi varen anar, hi havia molt poca gent i a sobre defraudada, perquè pel que sembla per la perillositat de barrejar els instruments elèctrics i la pluja, el grup principal es va negar a tocar i només va oferir 30 minuts escassos de concert. Sort de no haver-hi anat!

A la segona verbena, el següent dissabte, si que hi vaig anar, amb un amic de toda la vida: en Nergam (quin tipo!). El cap de cartell era un tal Coti, un tio molt típic dels pubs i discoteques que s'ha erigit en imitador d'Andrés Calamaro, amb qui va col·laborar en diversos discos i en la seva cançó coneguda. Nada fue un error. La veritat és que el concert va ser passable. Va tocar-ne una d'en Calamaro i una de'n Sabina i després moltes de pròpies sense aportar realment res realment nou. Passable, com ja he dit. La resta, el típic. I la companyía i el bon rotllo va esser el millor de la nit. La afluència general de públic va ser força baixa per cert.

A les altres verbenes no hi vaig anar. La gratis, que sol ser la millor (i pel que em varen dir aquesta vegada ho va tornar a ser) tenia com a protagonistes Horris Kamoi, un grup local que fa fantàstiques versions de temes de sempre (70-80-90) amb una elevadíssima dosi d'humor). Uns autèntics ídols locals, i els que realment connecten amb tothom. Per desgràcia va caure en dimarts i jo estava a Madrid treballant.

La de l'Antonio Orozco, pel que he sentit, va tenir més gent que les dues primeres, però tot i això no va ser res de l'altre món. I la que més públic va tenir va ser la d'Els Pets, a la qual no hi vaig anar per cansament i perque tenía un sopar a Palma que em feia molt complicat poder-hi anar. A més a 20 euros la verbena, no fa cap gràcia. Pel que m'han dit la verbena d'Els Pets va ser la que va acumular més gent. Ja comença a ser hora que els energúmens com els que estan a l'Ajuntament deixin de banda el victimisme autòcton-vernàcul i comencin a adonar-se de que els joves mallorquins mos ho pasam tan bé amb la música en la nostra llengua com amb la música estrangera. De fet, no estaría malament que un día a Felanitx tocassin Offspring i Obrint Pas.... O Green Day i Lax'n'busto. Però aquests que gobernen no crec que estiguin molt disposats a permetre allò que deien els primers demòcrates de la història: que gent que "no pensa com ells es pugui expressar".

A veure quan permeten que la gent es pugui expressar encara que no estiguin d'acord amb les própies idees.
I a veure quan es tornen a prendre les festes de Felanitx seriosament.

5 comentaris:

  1. Bona repassada a sa consellera de festes, que no sap que son unes festes com cal. Estic amb tu, les festes són pels joves. I qui no ho veu així que ho deixi

    ResponElimina
  2. Gràcies...
    El que passa es que n'hi ha molts que es resisteixen a deixar de ser joves... Encara que només sigui de paraula!

    ResponElimina
  3. Anònim12:30

    Bon dia,
    Si t'agraden Els Pets, el pròxim 8 de novembre a les 22 hores es convertiran en el primer grup català que doni un concert en directe en Second Life. L'agència de màrqueting singular Elogia inaugura el centre comercial L'illa Diagonal amb aquesta activitat lúdica en la qual els assistents podran, a més de gaudir de la seva música, xatejar amb els membres de la banda i guanyar samarretes virtuals de Els Pets. A partir d'aquest moment, L'illa Diagonal quedarà oberta a un sense fi de festes, exposicions, shopping… un nou espai en el qual gaudir de totes les possibilitats que obre aquest món virtual. No us perdeu el concert!

    ResponElimina
  4. No és veritat que sigui el primer concert en viu d'un grup català a SecondLife. El Març de 2007, Carles Mestre i la Simfònica de Gavà van tocar en viua Calamaro Planet Second Life, en el context del Moebius SurfingFestival. Sense explicar els concerts que van venir després, d'altres mùsicscatalans, fins al dia d'avui en aquest lloc, que ja ha complert un anyl'octubre. Crec que caldria investigar-ne una miqueta més abans de ferdeclaracions d'aquest tipus. Més informació: http://www.moebiussurfing.net/
    http://www.calamaroplanet.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Independentment de quin dels dos fou el primer em semblen grans iniciatives. És important també la presència del català a la xarxa... I de la musica en català.

    Ànim i seguiu així.
    També em sembla molt destacable el nou blog-márqueting dut a terme per elogia... Idees molt innovadores i per tant interessants!

    ResponElimina