diumenge, de juliol 13, 2008

Jumper


Fa uns mesos (mig any ja?) vaig anar a veure una película d'aquestes de persones amb habilitats extraordinaries... Es tracta de Jumper, una bona película de Doug Liman, també director de "Mr. & Ms. Smith" i de la fantàstica "El caso Bourne", de la qual n'està molt lluny.

Jumper és una película d'entreteniment, d'aquestes basades en cómics i protagonitzades per superheróis diversos amb habilitats especials. En aquest cas, el jove Anakin Skywalker (Hayden Christensen) descobreix que pot fer salts en el temps.

Entretenguda és. I hi ha alguna noieta que no está gens malament (tot i que tinguin un paper purament secundari) (veure la imatge de Rachel Bilson).

Els principals problemes que jo li trobo a la película són uns mals força endemics de les películes d'avui en dia. Un d'ells és que la predominància de l'acció fa que els directors s'oblidin de desenvolupar una mica més els personatges. En aquest cas la cosa bona és que la película es ben curta (88 minuts) amb la qual cosa mai tens la sensació de que es fa llarga. Suposo que el que fa un bon director és controlar perfectament el tempo i la mescla de la durada (o metratge) de la película pero sense oblidar-se de presentar uns personatges creïbles, coherents i en els quals puguis entrar, involucrar-t'hi (positiva o negativament) i alhora emprar els tant anhelats desitjats i buscats efectes especials i acrobàcies d'aquest tipus de película.

Al final la película es entretinguda, per un motiu o altre... Especialment amb elements com aquest... ( Rachel Bilson). I no puc deixar d'esmentar el final, tan obert que fa una sospitosa olor a segona part (hipotètica, perquè sempre sol esta supeditat a l'éxit de la primera).

I a més hi participen altres actors d'aquests que sempre salven una mica alguna película, com la Diane Lane o el Samuel L Jackson...

L'argument acaba essent el mateix de sempre, més o menys. Un jove descobreix que pot fer coses extraordinàries i les fa servir per al mal. Fins que descobreix que no és l'únic amb aquesta habilitat, sinó que n'hi ha més com ell. I a més descobreix que hi ha una espècie de secta de persones que es dediquen a matar a tots els que són com ell... La família de l'heroi sempre és conflictiva, tant com la relació que es presentará amb la noia que li agrada.

Però bé... Això és el menys original de tot. Ja que problemes amb les noies que m'agraden en tenc fins i tot jo, un humil humà l'únic superpoder del qual és la extraordinaria habilitat de fer perdre la paciència a tots aquells que el rodejen!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada