dissabte, de juliol 12, 2008

Cafeïna, Insulina, Diabetis

Jo soc un addicte a la Coca-Cola Light i Zero.
Però addicte addicte! De vegades soc capaç de beure'n fins a dos litres (o més) en un dia.
Moltes vegades m'havien dit que el consum de Coca-Cola (en qualsevol de les seves formes) era molt dolent per la salut (pel que fa a aprimar-se, per exemple). Avui n'he descobert més detalls.

Avui he descobert que és molt possible que el consum de cafeïna (sobretot en grans quantitats) tingui unes conseqüències molt més greus del que hom es pensa.
(Si us plau, si coneixeu especialment aquest fenòmen, contribuïu amb les vostres observacions, puntualitzacions i informacions addicionals a aquest tema).

D'una banda, la ingesta de cafeïna fa que l'organisme augmenti la producció d'insulina. De fet, el que fa realment és disminuir la sensibilitat de la insulina (augmentar-ne la resistència). Aixó implica que fa que augmenti el nivell de sucre a la sang necessari per activar la producció d'insulina. Aixó, pel que es veu, fa que augmenti la concentració de sucre a la sang i a la llarga retarda processos de pèrdua de pes i augmenta la probabilitat de patir diabetis.

La cafeïna és utilitzada per tot el món per tal d'obtenir la energia necessaria per aguantar el dia a dia. I gent com jo en som especialment addictes, ja sigui en la seva forma de Café, de Té o de Coca-Coles diverses.

Així que les persones propenses a la diabetis (amb antecedents familiars, o amb el sucre alt) hauríen d'eliminar la cafeïna de la seva dieta. I em trobo en la mateixa situació d'una persona que sap que ha de deixar de fumar, però que té el tabac com la seva font de tranquilitat (la seva droga) quotidiana. La pregunta que em faig es si seré capaç d'eliminar-la.

Insisteixo que qualsevol informació addicional sobre la nocivitat o no de la cafeïna serà més que benvinguda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada