divendres, de juliol 18, 2008

10.000 de Roland Emmerich

Dir Roland Emmerich es dir molt, tractant-se d'una película.

Aquest director ha dirigit obres clàssiques del cinema d'acció com Soldat Universal...Películes de mig pèl com Stargate, puerta a las estrellas que varen desencadenar una série i un spin-off! Cutrades com El Patriota amb Mel Gibson. Fantasmades com Independence Day amb Will Smith. O películes apocalíptiques pseudo-ecologistes com El día de Mañana.

Amb aquest currículum (i alguna altra peli que no he vist, com Godzilla) hom ja comença a ensumar que 10.000 ha de ser una película de grans dimensions. Però la mida i la qualitat no tenen per què anar de la mà.

Clar que hom pot dir sense por a equivocar-se que les seves pelis, el que és entretengudes ho solen ser. I 10.000 ho és.

Però llevat d'això poca cosa més, en una película en la que el rigor històric és nul. Però... Clar, qui ha dit que l'objectiu sigui fer una película realista i educativa??? Ningú. per tant, el seu objectiu crec que el satisfà bastant bé: entretenir a un públic que es vol deixar embaladir per una història plena d'aventures, amb una mica de brega i un final... feliç? Bé... Deixe-m'ho amb un final romànticament dramàtic.

La película està filmada amb una gran dosi d'efectes especials, i amb un ritme que no està malament. No insistiré més en el fet que el rigor històric és pràcticament inexistent...

Els actors... A nivell interpretatiu res de l'altre món.
I a nivell estètic... Suposo que el que més resalta son les falses lentilles blaves que utilitza la Camilla Belle a aquesta película.

Per a més referències... Veure les fotografies que acompanyen aquest text.

En resum, una altra superproducció liderada per Roland Emmerich, que continúa essent un director d'entreteniment i no de grans guions.

Vaja, que no el veig ni guanyant un óscar ni passant a cap llista de directors de culte o dirigint una película de culte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada