dijous, de maig 01, 2008

Tah Majal a la Rambla del Raval

Una escapada a Barcelona més, a l'Octubre de l'any passat, per motiu d'un concertàs (Skalariak a la sala Razzmatazz) em va permetre passar una nit amb dos grans amics... D'una banda Planície - Planosfera, que em va venir a buscar a l'aeroport, i de l'altra El Perno. (Curiosament, i per coincidència en el moment d'escriure aquest apunt estic a casa seva, a Sta. Cristina d'Aro).
A la expedició s'hi va afegir el conquistador, un amic de Planície.

La nit va ser superinteressant. El plan original de menjar un bon kebab al Pakis de sempre es va mudar en un kebab dels bons, de les arrels... Un kebab a la Rambla del Raval, a Barcelona... Per als que no ho saben, El Raval és un dels barris més deprimits del nucli urbà de Barcelona. Però justament per això és un d'aquests llocs on pots trobar kebabs barats i a bon preu.

I també pots trobar, tal i com ens va passar a nosaltres, una batussa entre dos magrebins que culmina en una inútil arribada de la policia municipal.

Però nosaltres a la nostra. I a la nostra ens va arribar el moment d'escollir el lloc per a sopar. Podeu creure'ns que d'opcions no en faltaven. Escollir no va ser fàcil, però tot i així vàrem aconseguir posar-nos d'acord. I el lloc escollit en va ser un anomenat Tah Majal.

El menjar va ser increible. Per variar, en comptes de demanar el típic kebab i punt, ens hi varem aseure i varem anar demanant, cadascú per la seva banda, una mostra de menjar típic d'aquests llocs. I va ser realment molt apropiat. El menjar, boníssim. I la companyía millor.

Una companyía tan impressionant, com per acabar caminant pel Raval mentres es manté una conversació sobre metafísica i metaconeixement. (Si els sentits son imperfectes i ens enganyen sovint, però alhora son la única font de coneixement, està ple d'enganys el nostre coneixement? Fins a quin punt ens podem valer d'una certesa cognitiva? A què condueix el sofisme?) Tot un grapat de preguntes que es varen quedar - obviament - sense resposta en una nit fantàstica.

(Si passeu pel Raval, els Kebaps són una opció recomanable. Però no hi aneu amb una pinta excessiva de guiris!!!).

PS: Curiosament, en el moment de publicar aquest apunt estic amb Planicie - Planosfera. Ahir varem sopar a un restaurant que tambe es diu Tah Majal, pero aquest al mig de Frankfurt. D'aqui a unes hores, despres de fer un ultim tomb per la ciutat, partirem cap a Ginebra per prosseguir amb el nostre viatge iniciatic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada