dimecres, de juliol 13, 2011

Doctor Who (IX) - The Gunfighters (Primer Doctor - William Hartnell)








 Recentment la BBC ha llençat en DVD una altra aventura del primer Doctor Who de la història, encarnat per William Hartnell. The Gunfighters (Els pistolers).
 
En aquesta ocasió, la particular nau espacial del Doctor, que va acompañat de Dodo Chaplet i Steven Taylor, es materialitza al bell mig del Far West. A Tombstone, ni més ni menys.

Per alguna extranya raó, normalment aquelles coses més diferents i trencadores, i que per tant solen tenir menys acceptació de les grans audiències solen ser aquelles que més admiració desperten al cap del temps.
 No és per casualitat que pel·lícules com Dune de David Lynch hagin esdevingut obres de culte malgrat el seu fracàs i les crítiques rebudes en el moment de la seva estrena.

Suposo que amb The Gunfighters passa quelcom semblant. Mentres en el seu moment va ser ámpliament criticada i menyspreada, els mateixos motius que ho varen provocar, ara la converteixen en una aventura interessant, original i única.

Per exemple, una de les seves característiques més divertides i diferents és l'ús vehicular de una cançó molt country-western que va lligant i farcint la historia... Aquesta idea proporciona a l'aventura un toc distintiu fresc i innovador, que defuig de les habituals melodies futurístiques o de les instrumentacions clàssiques del món del misteri.

D'altra banda, el guió redescobreix amb imaginació una historia coneguda... El famós duel d'O.K. Corral. Una de les histories més versionades al món del cinema i de la televisió, potser degut a la dimensió llegendària que va assolir el tiroteig entre dos clans per motius diversos.

Descobrim així, en aquesta historia "el paper que va jugar el Doctor en el duel", tot i la seva insistencia en el rebuig de la violencia i en declinar l'ús de les armes. Un guió bastant original, amb molta acció i molt entretingut, que va conseguir captar l'atenció de Nair Obi One, i aixó és noticia! L'únic moment on el guió perd una mica de força és en el tercer episodi, però aviat es redreça.

L'aventura, de cuatre capítols, es pot adquirir en versió original com a part del pack "Earth Story" (amazon) que també conté una aventura del cinqué Doctor, Peter Davison, del que ja parlarem més endavant...

Dubto molt que les aventures clàssiques de Doctor Who mai es tornin a programar en la seva totalitat en el nostre país. I tampoc crec que mai es doblin al castellà i/o al català. Per això jo he optat per col·leccionar els DVD en anglès. Però com a Whosie crec que aquesta serie es patrimoni de la humanitat (estic exagerant) i s'hauria de tractar com a tal.

Enllaços Relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada