diumenge, de novembre 09, 2008

The Incredible Hulk (aka Hulk 2)

Edward Norton interpretant Hulk a la seqüela. No m'ho puc perdre.

Eric Bana, a la primera no em va semblar malament. Ni la direcció d'Ang Lee que sense ser massa comercial la va convertir en una pel·lícula gairebé de culte. Però com sol passar, l'originalitat no sempre és premiada.

Aquesta segona part de Hulk semblava... tenia tot la pinta de ser, com diuen aquí, un "borrón y cuenta nueva".

L'artilleria... Nombrosa. Liv Tyler (per què no m'acaba d'agradar aquesta noia???). El sorprenent i consagrat Edward Norton (American History X, El Club de la Lucha...) encarnant un escanyolit científic que, quan perd el control i se li accelera el pols es transforma en una criatura verda de molt mal geni.

L'únic que persegueix és esdevenir de nou un ésser normal. Treure's de sobre aquest poder de dubtosa utilitat i de més dubtós encara benefici... Però el malvat exèrcit com sempre té altres plans... Tranformar aquesta descoberta en una eina més de matar... Transformar els soldats en monstres de matar perfectes... I la película, com és mític i típic avisa indirectament dels perills de l'abús de la ciència i de la tecnologia (us heu fixat en la tendéncia luddita de les aventures de super-heróis?) sobretot quan cau en les mans errónies. Aquest és el punt que redreça la hipotètica tecnofóbia cap a postures racional-progresistes. La tecnologia, com tot, a les mans equivocades pot esdevenir un horror. Dit altrament, no és la tecnologia el perillós, sinó l'ús de que d'ella se'n fa.

I aquí acaba aquest apunt, que també es podria haver titulat: "Com convertir un apunt de cinema en una reflexió sobre la tecnologia".

PS: La película està bé... Però no mata... Això explica l'escàs éxit de taquilla... que portarà aquesta franquícia a ser abandonada pels estudis i per la Marvel durant uns quants anys...
A no ser... Que la aparició sobtada de Robert Downing Jr (aka Iron Man) al final dels títols de crèdit sigui un presagi d'una película on es trobin aquests dos personatges (Hulk i Iron Man) i qui sap si algun més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada