dimarts, de novembre 25, 2008

Ignobel 2008

Per a tots aquells que encara no estigueu al dia dels Ignobel 2008.
Primer introduiré què són els Ignobel. La Viquipèdia diu el següent:

Els premis Ig Nobel són una paròdia dels premis Nobel que sol resoldre's en les mateixes dates que els premis originals, aproximadament en el mes d'octubre. Estan organitzats per la revista d'humor científica Annals of Improbable Research (AIR), i co-patrocinats per diverses societats que ostenten la paraula Harvard la seva denominació, com The Harvard Computer Society o The Harvard-Radcliffe Society of Physics Students. La gal·la de lliurament es realitza en el Sanders Theatre, de la Universitat de Harvard.

La seva acceptació i popularitat des de la seva institució en 1991 és creixent amb el pas del temps. Aquests premis guardonen els assoliments d'investigacions que "primer poden provocar riures, però després fan que les persones pensin".

Els premis pretenen celebrar l'inusual, honrar l'imaginatiu i estimular l'interès de tots per la ciència, la medicina, i la tecnologia. En anglès Ig Nobel es pronuncia igual que ignoble, que significa "innoble", d'aquí el nom.
Segons el meu pare, que m'informa puntualment cada any de la publicació dels guanyadors dels guardons, el millor de tots d'aquest any 2008 és el de química, atrorgat ex-aequo a dos equips
d'investigadors. Un ha demostrat que la Coca Cola es espermicida. L'altre ha demostrat tot el contrari. Al seu blog explica una mica de coverbos al respecte (seguiu els enllaços proposats).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada