dissabte, de febrer 18, 2006

Buenas noches, y buena suerte, de George Clooney

Grata sorpresa em va proporcionar ahir mateix el Clooney.
Famós pel seu paper a Urgències i a algunes películes diverses (Solaris, Oh! Brother dels Cohen, i sobretot Ocean's Eleven and Twelve), ara s'ha endinsat en papers més interessants, com pot ser el que li ha proporcionat una nominació als Oscar al film Syriana, encara per estrenar aquí i com el més secundari que fa a la película Buenas noches, y buena suerte. Però més sorpren encara la seva tasca com a director d'aquesta mateixa película. Una película de "bellíssima factura" com dirien els crítics més pedants.

Una agosarada aposta, en blanc i negre, que reivindica la importància de la televisió de qualitat, de la televisió educativa i informativa, creadora d'opinió, enfront la televisió d'entreteniment i d'alienació. Coherent missatge, en un medi coherent, car educa i informa en un medi audiovisual centrant-se en un dels episodis més negres pel que fa a llibertats d'aquest país que tant admiren alguns... La caça de bruixes del senador McCarthy a les institucions guvernamentals. Aquesta caça, pels qui no n'heu sentit a parlar, va consistir en 'jutjar' i inhabilitar a totes aquelles persones que ocupaven càrregs de certa importància que tenien alguna connexió, demostrada o no, amb el comunisme.

La película està nominada a 6 oscars:

  • Millor actor principal (David Strathairn) - Merescuda, no estaria malament que li donassin
  • Millor Direcció artística - Competeix amb Harry Potter, King Kong, Memorias de una Geisha i Orgullo y Prejuicio.
  • Millor Cinematografia - Competeix amb Batman Begins, Brokeback Mountain, Memorias de una Geisha i El nuevo mundo
  • Millor director (George Clooney) - Tampoc estaria malament, però no crec que li donin. Les quinieles apunten a Ang Lee o Spielberg abans del Clooney. Els altres dos també serien sorpreses.
  • Millor película - Ho té difícil si ha de competir amb Brokeback Mountain, Capote, Crash i Munich. Personalment no he vist les altres però si li donàs, l'Academia no em decebria.
  • Millor guió original - competeix en aquesta amb Crash, The squid and the whale, Syriana però especialment amb Match Point, del tantes vegades nominat Woody Allen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada