dimecres, d’octubre 26, 2005

Jerry Bruckheimer

El cine i les sèries policíaques són dues de les meves aficions. Tothom té aficions. Encara no és delicte... I últimament un nom destaca considerablement en aquestes aficions meves: Jerry Bruckheimer. No és director. No és actor. És productor, productor executiu.
Què és un productor executiu? El rol de productor executiu, en la indústria de l'entreteniment, és difícil de definir clarament segons la Wikipedia. La seva tasca varia segons el projecte en involucrament, responsabilitat i poder. Alguns productors executius tenen tot el control sobre cada aspecte de la producció. El que si tenen tots en comú és que són, habitualment, els principals inversors o financers del projecte en qüestió.
Aleshores, un bon productor pot fer que un projecte sigui millor, o que sigui simplement bo. El que m'assusta personalment és la quantitat de projectes bons en els quals Bruckheimer s'ha involucrat.
En la llarga llista, la primera que destaca figura entre les grans películes d'acció-humor que hi ha. I actual ja que recentment CRAZY FROG n'ha versionat la banda sonora (AXEL F). Es tracta de Superdetective en Hollywood (1 i 2) (Beverly Hills Cop amb Eddie Murphy, 1984).
També TOP GUN i Dias de Trueno (Days Of Thunder), ambdues amb Tom Cruise, van marcar una época.
També Bad Boys (Dos policias rebeldes, 1 i 2) són cosa seva! Amb Will Smith al capdavant.
Marea Roja (Crimson Tide, Gene Hackman i Denzel Washington, 1995) és una altra de les seves genials contribucions.
La sorprenent Dangerous Minds (Michelle Pfeiffer), les trepidants Con Air (Nicholas Cage,) i The Rock (La Roca, Sean Connery, Nicholas Cage, Ed Harris).
Continuà amb Armaggedon (Bruce Willis, Ben Affleck, etc...) en la que un asteroide gegant amenaçava l'harmonia de la terra, Enemigo Público (Enemy Of The State amb Will Smith, Gene Hackman) una película més interessant del que pugui semblar, en la qual s'exposa què pot passar amb la tecnologia en males mans.
Sesenta Segundos (Gone in Sixty Seconds, Nicholas Cage i Angelina Jolie), El Bar Coyote (Coyote Ugly). I més que ja comentarem més endavant.
Però la veritat és que el que més ha popularitzat Bruckheimer en els últims anys són les series de Televisió.
CSI, CSI:Miami, CSI:NY, les séries més populars en molt de temps les quals m'agraden molt, ho confesso (Tele 5 i AXN). Sin Rastro (Without a Trace, A3 i AXN). I la més recent Caso Abierto (Cold Case, FOX)
Bueno, la horrible Pearl Harbour també fou cosa seva, i aquesta és molt horrible. Però no sempre pot sortit bé tot. A més n'hi ha moltes que com que no les he vist no les he comentat... Només critic allò que conec. Black Hawk derribado (Black Hawk down) no l'he vista però també és seva.
Bad Company (Anthony Hopkins, Chris Rock), poc coneguda però interessant també.
I ja en temps més recents, Piratas del Caribe: La maldición de la perla negra. (Pirate of the Caribbean: The Curse of The Black Pearl). Si us va agradar podeu estar contents, que no están fent la segona part, sinó que fan la segona i la tercera!!!!!!!! La segona es dirà Death Man's Chest (més o menys, el Cofre de l'Home Mort).
I més recentment encara, tenim El Rey Arturo (King Arthur) i National Treasure de la qual ja està anunciada la segona part per al 2007.
Atents amants dels videojocs i en especial del famós Prince of Persia, que han anunciat per a 2006 una película basada en el videojoc. Prince Of Persia: Sands of time.
Pot ser que el tipus de cine d'aquest home no us agradi. No passa res. A mi si que m'agrada i m'impressiona el currículum d'aquest home. Impressiona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada