dijous, d’octubre 13, 2005

The Belly of an Architect (1987)

De tant en tant una bona película d'autor en versió original és realment gratificant. A Barcelona, entre altres els cinemes Méliès ofereixen una interessant proposta temàtica des de Ingmar Bergman (ho he escrit bé?) a Stanley Kubric. La última que he vist, The Belly of an Architect, escrita i dirigida Peter Greenaway m'ha semblat una història dura i trista sobre problemes matrimonials, infidelitats i obsessions. Un arquitecte americà i la seva dona van a Roma, on el primer ha de dirigir una exposició sobre un arquitecte francés al qual havia dedicat 10 anys d'estudi. Però aviat un altre arquitecte planeja prendre-li tot, primer la dona i al final la exposició.
Homes que es dediquen a la feina menystenint les obligacions conjugals, dones que es senten menystenides i busquen altres espais on sentir-se valorades i els cràpules despietats que aprofiten la més mínima oportunitat per treure'n partit.

Del mateix director he vist una altra pel·lícula, The Draughtsman's Contract (1982), que sens dubte em va agradar menys degut a un ritme excessivament lent, però l'argument he de reconèixer que em va sorprendre: uns nobles encarreguen a un pintor 12 paisatges de les seves possessions, però en empitjorar de sobte l'economia familiar decideixen pagar amb sexe. Una altra dada interessant d'aquesta és que el mític Michael Nyman és l'autor de la banda sonora original.

Tarda agradable amb iLóGiCa Relació.

Algun dia m'agradaria veure Drowning By Numbers del mateix director i amb banda sonora també de Michael Nyman...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada