diumenge, d’octubre 16, 2005

Transporter 2

iLògica raó: de vegades una pel·lícula banal pot alegrar una tarda-nit. Em confesso amant del gènere del que es podria dir òstia-ficció, és a dir totes aquestes pel·lícules on els dolents són molt dolents, els bons són molt bons i a més, aquests últims sempre guanyen, aixó sí, amb més o menys esforç i patiment. Ah! I si hi ha un poc de carn!!!! Millor... 007, XXX, etc. etc. Pel·lícules banals amb un final cantat però relaxants. Almenys per a mi.
Però tot i així, de vegades apareix algú que afegeix un toc especial. Luc Besson és un d'aquests escriptors-productors dotats d'una excelent habilitat per a l'entreteniment. I no és americà!!!! És francés!
Algunes obres seves com a director són "El gran blau" (Le grand bleu), amb un Jean Reno en la pell d'un expert en competicions d'apnea, "Leon" on també Reno interpreta a un assassí professional que es topa amb una nena que desperta el seu costat tendre. "El cinquè element", més famosa, en la qual és Bruce Willis qui ha d'utilitzar Milla Jovovich per a salvar el món. Aquesta última va repetir sota les seves ordres a "Joana d'Arc".
Com a productor/escritor es poden anomenar Taxi, Taxi 2, Taxi 3 i el recent remake americà de la saga, Wasabi on Jean Reno torna a ser el bondadós assassí implacable. La recent Danny the Dog està escrita per ell.
Al 2002 Transporter em va sorprendre a mi i a molta gent... Genials persecucions a antics i petits poblets europeus... Un ritme trepidant... Cap actor de primera línea, ni falta! I Divendres, empès per la pluja i l'amable companyia vaig comprovar que l'amic Luc segueix en la seva línea. Bé, no espereu una película en la qual es tinguin en compte les lleis de la gravetat o la dinàmica de fluids (l'escena de l'avió em genera molts dubtes, entre altres)... Però sí una horeta i mitja d'entreteniment i òstia-ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada