dimarts, d’agost 09, 2011

Doctor Who (X) - El tercer doctor (Jon Pertwee) - Part I


A finals dels anys 60 la serie Doctor Who passava per dificultats d'audiència, de creativitat i de cansament dels actors que decidiren abandonar el programa. Havia arribat el moment de renovar-se o morir. I a l'última aventura del segon doctor (Patrick Throughton) prepararen el camí del que sería un nou concepte, una nova idea que si no encaixava amb el públic acabaría suposant el final del Doctor a la televisió.

El primer i més important canvi fou el de l'actor que encarnava el personatge del Doctor. 
Tots ja sabíem que el Doctor era un Time Lord (Senyor del Temps) i que aquesta raça tenen la habilitat de canviar el seu aspecte exterior, el seu caràcter i la seva estructura genética, en determinats moments. Per exemple, quan el cos es debilita massa. En aquesta ocasió el Doctor és jutjat per un tribunal del seu planeta natal per haver robat la nau espacial (la Tardis) en la que viatja i haver desobeït una de les lleis més importants de la seva raça: no interferir amb altres cultures i civilitzacions en els seus viatges en el temps i l'espai. 

En defensa seva, el Doctor alega que sempre que ho ha fet ha estat per una causa justa i noble, i per tal de conseguir que la pau i la justícia en sortissin guanyadores. 

El tribunal sentencia al Doctor a canviar d'aspecte, a perdre el secret del viatge en el temps i l'espai (la seva nau queda inutilitzada) i a l'exili al planeta Terra. És així com preparen el camí d'un nou Doctor Who, encarnat per Jon Pertwee i que está obligat a lliurar les seves batalles i còrrer les seves aventures a la Terra. Totes aquestes novetats, sumada a l'inici de l'emissió en color de la série, suposaren un replantejament molt exitós per al Doctor.  
A aquesta nova versió exiliada del Doctor l'acompanyaran la científica Liz Shaw i el Brigadier Lethbridge-Steward com a responsable últim de UNIT (United Nations Intelligence Taskforce), organisme supranacional de la ficció encarregat de vigilar i protegir la terra enfront d'amenaces desconegudes extraterrestres i de diversa índole.

Pertwee va encarnar el Doctor durant 5 temporades (només el 4rt Doctor el va superar, amb un total de 7 temporades). Per no allargar excessivament l'apunt, el dividirem en dues parts, una (aquesta) amb les dues primeres temporades, i l'altra amb les 3 restants).


1970 - Temporada 7
  • Spearhead From Space: Aventura de presentacions fonamentalment. El Doctor arriba a la Terra per a començar el seu exili mermat de forces, cosa habitual quan un Senyor del Temps canvia la seva aparença. Alhora, Liz Shaw, una científica que esdevindrá la nova companya d'aventures del Doctor comença a treballar per UNIT sota les ordres del Brigadier Lethbridge-Steward, un vell amic del Doctor... Però quan encara tenia l'aparença del Segon Doctor. El retrobament dels vells amics (junts varen boicotejar dues invasions de la terra, la dels Yetis i la dels Cybermen) coincideix amb una altra invasió... En aquest cas la d'uns éssers molt peculiars.... Els Autons. Una aventura amb 4 episodis de presentacions i de definició d'un nou estil.
  • Doctor Who and the Silurians. Segona aventura del Doctor. Un reactor nuclear experimental presenta un comportament extrany i erràtic. UNIT i el Doctor hi arriben per investigar-ne les causes... Potser una civilització de reptils que abans poblaven la terra, están utilitzant l'energia del reactor per reviure la seva civilització i recuperar el seu planeta. El Doctor pensa que es possible compartir el planeta. Els essers incivilitzats, i els militars no ho entendrán pas aixó...
  • The Ambassadors of Death. Aquesta tercera aventura del Tercer Doctor encara no està disponible en DVD... La causa es que hi ha un episodi que només es conserva en blanc i negre i hi ha tot un equip especialitzat en restaurar episodis de Doctor Who treballant-hi... Potser en parlarem al 2013, any en què el Doctor fa 50 anys! S'esperen moltes celebracions especials...
  • Inferno. Aventura que tanca la primera temporada del Tercer Doctor. D'una banda, última aventura amb Liz Shaw com a companya del Doctor. La temàtica, dins la línea d'acostar més els temes tractats a la realitat del planeta. Un centre d'investigació especial buscant una font d'energia nova (la energia esdevé un tema recurrent, degut en part a una crisi energética ocorreguda al voltant dels anys 70). Però la investigació es troba amb una sèrie de fenòmens extranys. El Doctor hi és aprop perquè vol utilitzar la energia produïda per conseguir reparar la seva nau espacial... I això no deixa de causar-li algún ensurt... Com el de veure's arrossegat a un univers paral·lel, que l'ajudarà, en el desastre, a veure les coses més clares i evitar un desastre mundial....

1971 - Temporada 8
  • Terror of the Autons: acabada d'aparèixer en DVD, aquesta és una história de reiniciar. És un reset que destaca per la presentació de Jo Grant, la nova companya del Doctor, i sobretot per la presentació de l'Amo o The Master. Un Senyor del Temps viatja a la terra per advertir al Doctor de que un altre Time Lord renegat ha viatjat a la terra per matar-lo. Aviat es descobreix que està aliat amb els Autons (que retornen després de la primera aventura de la temporada 7) i que serien el rival triat l'any 2005 per introduir també al Doctor modern, el nové doctor, i el seu nou estil de sèrie del que ja vàrem parlar a Doctor Who (III): La nova era i el Nové Doctor - Christopher Eccleston.
  • The Mind of Evil: aquesta aventura encara no ha sortit en DVD. Está prevista que aparegui el proper 2013 coincidint amb el 50è aniversari de Doctor Who.
  • The Claws of Axos: quan creuen que ja s'han lliurat de l'amenaça per la terra que suposa l'amo (The Master), apareix una nova amenaça. Una nau espacial no identificada aterra al costat d'una central eléctrica que suministra a tot Gran Bretanya. Les intencions aparentment dels alienígenes es la de reabastir la seva nau amb fuel per continuar el seu viatge... Però potser porten més sorpreses de les que el Doctor s'espera a dins de la seva nau viva.
  • Colony in Space: aquesta aventura tampoc ha sortit encara en DVD. Está prevista per a l'any que ve (2012).
  • The Daemons, al igual que The Mind of Evil, està previst el seu llençament en DVD l'any 2013 coincidint amb el 50è aniversari de DW.


Enllaços Relacionats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada