dilluns, de novembre 27, 2006

El Laberinto del Fauno, Guillermo del Toro

Avui fa 10 dies que vaig anar a veure El Laberinto del Fauno.

N'hi ha molts que afirmen que, sense cap dubte, aquesta és la obra mestra del director Guillermo del Toro.

Certament és una gran película. D'aquestes que t'asseus i no mires el rellotge fins que la película ha acabat... Amb un molt bon ritme... Amb una qualitat directiva enorme.

Per a mi una història dual, en la que es barregen dues històries: una és una història històrica (perdò per la redundància): el record de la crueltat d'uns essers que feren de la diferència una arma de doble fil... De la crueltat del feixisme (una mica exagerada, però amb matissos, que ja esmentaré). Dels que varen resistir... Dels que varen morir... Molts innocents... En l'altra història, fantàstica, la imaginació de la nena protagonista recrea un món de bèsties mitològiques. A mi m'encantaria creure que tot aquest món està farcit de simbologies... Però el meu acompanyant al cinema, el SeisCuerdas, em va recordar que aquesta part és subjecta a les interpretacions de cada individu...

En definitiva, per a mi és una gran película... Pero sense arribar a l'excelència... D'una banda sobretot per alguns moments del guió que em semblen inconsistents per petits detalls que em varen deixar mig perplexe... D'altra banda perquè crec que alguns dels personatges mitològics haurien pogut donar molt més joc.

En el capítol de personatges mitològics, aquests són per a mi el gran alicient de la película, conjuntament amb la dificultat de mesclar amb mestria dos temes tan allunyats com la memòria històrica de la guerra civil (una mica novelada) i la mitologia fantàstica. I en definitiva aquest aspecte de la película és molt satisfactori, tot i que podrien haver tingut més paper....

I pel que fa a crítiques negatives destacaria l'abús de escenes escatológiques per part del director... No dic que no n'hagués de fer ús... Dic que potser l'ús de les escenes "asqueroses" (mocs, fangs, bitxos, sangs...) és una mica excessiu sobretot perquè algunes de les esmentades escenes no semblen imprescindibles.

Però dit aixó us recomano que si hi ha algun cinema on encara la facin, que l'aneu a veure...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada