dimecres, de març 26, 2008

Sin Reservas

Es decepcionant veure que el cinema europeu no és prou bó per als nord-americans. Cada película europea que gaudeix d'un cert éxit al vell continent, els nord-americans es veuen obligats a aportar-hi la seva perspectiva. O el que és el mateix, actors famosos a nord-amèrica i una versió usualment més lleugera i senzilla.

Segurament això respon al fet que els nordamericans són incapaços per interessar-se més enllà del que tenen al davant del nas. Per això em va fer molta pena descobrir, un cop ja vista la película, que Sin Reservas no era altra cosa que el remake de torn de Deliciosa Martha, una película alemanya que va gaudir d'un relatiu ressó al nostre país. Sobretot perquè si ho hagués sabut, hauria intentat veure directament Deliciosa Martha.

Però bé... Jo vaig cometre l'error de veure Sin Reservas, i d'aquesta en parlaré... Però breument.

I breument només puc dir que es tracta d'una novela romántica... D'una banda. Però de l'altra (que vull suposar que era el nucli central de la película alemanya) tracta de la vida... De com la gent es tanca en la pròpia vida i de com un canvi sobtat, tot i que dolorós, pot omplir d'un matís completament diferent la vida d'algú fins al punt de fer que descobreixin colors completament nous.

(Paràgraf amb spoilers). I això és el que passa quan la germana de la protagonista (representada per Catherine Zeta-Jones) té un accident en el que perd la vida, i la protagonista es veu amb la responsabilitat de fer-se càrrec de la seva neboda. I de com tot el cúmul de canvis que això respresenta en la vida de la reputada chef (la protagonista) li trastoquen el món de dalt a baix.

Es bonic veure com la cuina cobra protagonisme al cinema (vaig veure aquesta película molt aprop amb Ratatouille, una altra película al voltant del món de la cuina)... I per norma general amb molt de gust. (Clar que no faria mai un lleig a la fantástica Delicatessen!!!!!!).

(Paràgraf amb spoilers). La part de la comèdia romántica apareix quan apareix en escena el chef provisional que subtitueix Zeta-Jones quan aquesta es dóna de baixa... Bé.


Per cert... La Catherine Zeta-Jones crec que és d'aquestes dones que vestides hi guanya molt... A més alguna cosa dolenta ha de tenir per haver acabat amb el Michael Douglas!!!!!

1 comentari:

  1. No es diu algo dolent si no qualque cosa o alguna cosa dolenta. Ja es veu que ets a Madrid.
    mam, jo...

    ResponElimina