dilluns, de març 24, 2008

Eastern Promises (Promesas del Este) de David Cronenberg

Ja fa molt de temps que vaig anar a veure aquesta película... Però tot i això en parlaré una mica... Perquè crec que val la pena.

D'una banda, David Cronenberg, el director. Cronenberg és ja un director de culte, especialitzat en tractar temes que no deixen indiferent a ningú.

Jo vaig entrar en la galàxia Cronenberg per Spider... I per Planície - Planosfera (Dortmund m'espera ;) )... D'aquestes películes alternatives que vaig anar a veure al cinema estant a la facultat... En ella el Cronenberg més traumatitzat aflora en la història d'un jove traumatitzat per la relació del seu pare amb la seva mare (a la que assassina brutalment) i amb la prostituta que la substitueix. És una película amb una atmósfera que t'envolta i que t'apropa a una ment que es debat entre la llibertat i la bogeria.

Després em vaig deixar cautivar per una fantàstica "Historia de Violéncia" (apunt blog). Fantàstica.


Només dues películes ja em resultaven un bagatge suficientment positiu com per tornar a deixar-me hipnotisar temporalment per les cruentes històries d'aquest director.

I Cronenberg estrenà "Eastern Promises", una història que pretén denunciar la emprempta de les mafies de l'Est als Estats Units... I sobretot en relació amb el tráfic de dones. I val a dir que, d'una banda el guió está molt ben aconseguit, de forma que perfectament relata una història d'amor, a la vegada que va dibuixant uns personatges que utilitza perfectament per a deixar a l'aire més d'una denúncia... Sempre des d'un punt de vista molt relatiu.

Peró més enllà del guió de la película, que com ja he dit està molt ben aconseguit.... I més enllà del director, que té una fama i un renom merescuts.... Hi ha el repartiment.

D'una banda, Viggo Mortensen, nominat a l'Oscar per la seva actuació a la película, fa una molt bona actuació. (Viggo Mortensen, el recordareu per películes com Alatriste, la nissaga del Senyor dels Anells, o la anterior película de Cronenberg, 'Una história de violéncia').

D'altra banda, Naomi Watts, a la foto, fa una demostració més de que és una de les actrius més en forma de l'escena actual. Ja veurem com li afecta a la seva interpretació la seva relativament recent maternitat.
(A Naomi Watts la veureu en tot el seu esplendor a 21 gramos, o a la película que l'ha portat a la fama: Mulholland Drive, o la que l'ha consolidat com a nom de cartellera que omple sales: King Kong... Entre moltes altres).

En resum, una película alternativa amb un resultat molt digne!

PS: Conté escenes de gran violéncia. En especial una fenomenal batussa a una sauna turca en la qual el vigorós Viggo Mortensen mostra els detalls de la seva anatomia...

2 comentaris: