divendres, de setembre 16, 2011

Història d'un creuer: Fiords Noruecs (Part II - Kiel)

Una de les millors sensacions de fer un creuer, és anar a dormir a Copenhague i despertar atracat al port de Kiel (Alemanya). De canviar de ciutat sense haver de fer i desfer maletes. Però d'altra banda, (la part negativa) és la sensació de no tenir temps suficient per realment viure cada ciutat... Són simple visites llampec...

En aquest cas tens tres opcions.

  1. Quedar-te a bord del vaixell i relaxar-te sense fer res: tot i que és una opció que jo no crec que escollís mai, tampoc crec que sigui del tot menyspreable... Per exemple si ja coneixes bé una de les ciutats en les que es fa escala.
  2. Visitar el port o ciutat pel teu compte. És una opció que requereix un estudi de la ciutat per definir quins llocs d'interés es decideix visitar en el temps que et permeten al creuer (si no tornes a hora et deixen sense contemplacions) i els mitjans... A més aquesta opció pot esser de vegades més cara que la tercera però també pot ser més barata i et dóna més llibertat.
  3. Apuntar-te a una de les diverses expedicions organitzades per la mateixa empresa del creuer. Óbviament són excursions borregueres (vas en grup organitzat) i óbviament no hi ha massa varietat. T'hi pots apuntar el primer dia a totes, o pots esperar al dia abans amb el risc de que ja no hi hagi places.

Nosaltres en acollírem a la opció 3.
I a la primera parada, Kiel, varem escollir una excursió de 7 hores anomenada "Castells, llacs i roses".
Kiel és la capital de l'estat de Schlesswig-Holstein i és eminentment una ciutat industrial que destaca per les seves drassanes militars. Justament, per ser la principal font de l'armament marítim de Hitler va ser bombardejada pels aliats.

Així, un autobús ens va agafar als peus de l'immens creuer i ens va portar a la nostra primera parada, el Castell de Ploen (Plön), un bonic castell del segle 17 construït al costat d'un llac i a sobre d'un turò a l'estat de Schleswig - Holstein.


La excel·lent ubicació del castell ofereix vistes increibles com aquestes:




Des d'allà, embarcàrem en unes petites barques que ens portàren a fer un tomb per tres llacs enormes interconnectats entre sí: Höftsee, Behlersee, Langensee i Dieksee fins arribar a la nostra parada següent: Malente.



El passeig va ser molt relaxant i agradable, a més de permetre gaudir de vistes molt interessants dels llacs.

De la següent foto m'encanta el reflex del paisatge al llac.

I a qui no li agradaria poder desconnectar de l'estrés quotidià i desaparèixer uns dies a aquesta caseta amb el seu propi moll?
Aquest paisatge, amb petits poblats, casetes i algunes mansions - tots ells medievals - situats a les ribes del llac, era molt habitual.

I així arribàrem a Malente, la nostra següent parada, ciutat situada entre ells llacs de Dieksee i de Kellersee.


A Mallente ens vàren fer una demostració de com es bufa el vidre (si ja ho sé, per a un mallorquí que ha estat entre 50 i 100 vegades a ca'n Gordiola fa riure) i després ens varen passejar per la botiga de la fàbrica... No va ser precisament la part més interessant del viatge...

De Mallente agafàrem un autobús cap a Eutin, també coneguda com "la ciutat de les roses", famosa especialment pel seu castell, i els seus jardins plens de roses, així com els seus carrers medievals al voltant de las seva plaça principal.
Carrer de Eutin


Castell d'Eutin i jardí

Finalment ens portaren a un restaurant on ens oferiren plats tradicionals de la cuina de la regió. La veritat és que ara, dos anys després, ja no recordo que varem menjar.

A la foto, uns companys que feien la mateixa excursió que nosaltres, i que a més tenien la mala sort de compartir la taula del sopar cada nit.

Perquè aixó si que ho té.
Els sopars al creuer sempre son de gala. Aixó vol dir que has d'anar mudat, que van inclosos al preu, i que sempre t'asseus a la mateixa taula i al mateix torn (hi ha tanta gent a bord que han de fer 2 torns de sopar).

Clar que abans (o després, segons el torn) de sopar, et pots entretenir amb un espectacle de varietats que canvia cada día al teatre del vaixell.

En cualsevol cas, després d'un dia dur d'una excursió de 7 hores, embarcàrem de nou per deixar Kiel.



Alguns passatgers varen pujar a coberta per veure l'impressionant pont en l'impactant moment en el que un creuer de 5000 passatgers, un veritable hotel que sura, passa per sota d'una obra tan impactant.

Continuará (Próxima parada, Oslo)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada