dilluns, de juliol 05, 2010

Força Barça! - Cómic oficial del FCBarcelona


Amb tot l'amor del món, mumare em va regalar un exemplar de "Força Barça! - Cómic Oficial del Barça" (Des de 1899 fins al triplet 2008-2009).

El llibre-cómic es un interessant repàs narrat en una sèrie d'hipotètiques conversacions entre Guardiola i diverses figures claus del món blaugrana, tot repassant paulatinament els més gloriosos i significatius moments de l'entitat.

Per desgràcia, aquest document promogut per la directiva més catalanista de la història, justament s'oblida de que els catalans ens creixem en l'adversitat. Que els catalans celebrem anualment una derrota l'11 de Setembre. El cómic efectivament relata els moments gloriosos i els grans triomfs... Però s'oblida de recordar les grans derrotes. Aprendre a perdre. Una gran lliçó per als nens i nenes que llegirán el llibre i voldrán sentir-se orgullosos d'un club que va més enllà del concepte universal de club de futbol.

Per això m'entristeix que els culés, tots, no poguem recordar amb orgull també les grans derrotes, per doloroses que siguin... Perquè és a partir de les grans derrotes que es forja un gran equip. Un gran club.

Així potser s'evitarà que algún indocumentat anònim engegui els espersors de la gespa tot just acabat el partit amb l'Inter. Així educarem que l'esport ha de ser competitiu però esportiu, i que s'ha de saber perdre amb dignitat. Perquè cal que hi hagi guanyadors i perdedors...

I com el propi Mourinho reconeix, és molt més important guanyar al nostre Club que no pas guanyar la Champions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada