diumenge, de febrer 01, 2009

Festes de Felanix: dies 3 i 4 i verbena gratuïta

L'últim cap de setmana de les festes de Felanitx tocaven tres díes de festa: primer el 28 d'Agost amb la verbena gratuïta, i després dos concerts ben interessants que ara vos explicaré.

Però amb tot, el més interessant d'aquest cap de setmana fou la companyia, ja que la meva amiguísima B, (L'Amiga Inesperada o Insospitada) va venir a Mallorca a casa per anar junts a les verbenes.

B és un ésser extraordinari. Jo sóc en certa manera un fan seu. I justament per aixó va ser més que un plaer gaudir de la seva agradable companyia.

Dia 1: El primer concert fou la verbena gratuïta... La nit va començar amb els focs artificials propis de la nit de Sant Agustí, patró de Felanitx i motiu de les celebracions... I a la verbena ens esperaven dos grups interessants. Un d'ells els anomenats Pelillos a la Mar. Aquest grup va resultar un efectiu i molt entretengut grup de verbena que amb grans temes com Help!, Video Killed the Radio Star, Dulce Condena, Could You Be Loved, You really got me, Insoportable, Back In The USSR, Llença't, L'Empordà, Satisfactin, Salta!, Song 2 entre moltes altres....
Peró el grup més esperat de la nit, foren els grans i ja consagrats a tota la illa Horris Kamoi. Horris Kamoi, especialistes en versions en el mode més divertit i irreverent que hom pugui imaginar. Justament per això han estat amplament criticats diverses vegades per la dreta mallorquina carrinclona, alhora que els fills i sobretot les filles d'aquests van de concert en concert dels Horris "a tope" (ja m'enteneu). La llàstima es que els Horris no tenguin una pàgina oficial. El Show de Xuxa, les Spice Girls, i mils de temes clàssics de la música espanyola... Un orgasme de diversió, música i molt de sentit de l´humor.

Dia 2: El segon dia era el torn del "dia català". Sembla mentida però els governants del PP, antes de mesclar lo castellà i lo català prefereixen fer un dia per als indígenes. Com em ve al cap aquell vers d'aquella cançó d'aquell grup "L'Aldea Global creix amb generositat. Accepta nostra espècie si és en captivitat" (Aldea Global Thematic Park, Brams). El dia català va començar amb l'actuació del grup de versions de rock català DE-NOU. Un altre grup que va estar prou bé per a obrir la nit... I que tampoc semblen tenir pàgina web. Després de DE-NOU li va tocar el torn a una genial Companyia Elèctrica Dharma. Ja estan grans, però continuen essent uns músics excepcionals. En especial el saxo tenor que va trobar la seva motivació en la meva amiga B. (Estàvem a primera fila). La Dharma va presentar algunes cançons del seu últim disc alhora que reinterpretava un cop més alguns dels seus temes mítics de sempre. Jo vaig ballar com un boig la hora i mitja que va durar el concert. Un concert tan excepcional que va sorprendre a més d'un dels assistents que venien per altres motius. Tan excepcional que varen aconseguir omplir la plaça. El moment trist de la nit, fou quan, després del genial esforç que varen fer per tal d'animar la gent, els varen fer deixar l'escenari en contra de la seva voluntat. Però es que arribava el torn del plat fort de la nit: Lax'N'Busto. Per a mi era la primera vegada que veia els Lax amb el nou cantant. I no cal dir que B es una fan fanàtica dels Lax'N'Busto. (De fet va venir pel concert i no per veure'm però ja se sap! :D). A més de presentar el seu penúltim disc - RELAX - (ara acaben de treure'n un altre que si no funciona segurament serà l'últim disc de la banda). El que no recordo ara mateix son les cançons que varen tocar. Però el concert va estar molt bé. Vaig gaudir molt. Els últims varen ser uns decepcionants Es Reboster. Vull pensar que va ser una mala nit i que els tornaré a veure en unes altres circumstàncies que em permetran apreciar més i millor el grup.

Dia 3: L'últim dia de verbenes de Felanitx prometia molt. I no pel grup "animador" verbenero Sonor, també de versions de temes espanyols i tal. Sinó pels dos grans plats forts de la última nit.
El primer, els Celtas Cortos (wiki), que varen sortir-se tot repassant els grans temes de la seva trajectòria en un concert que me va agradar moltíssim. També varen aprofitar per presentar un o dos temes del seu últim disc (que aleshores encara no havia sortit). Va ser un concertàs.
Però si els Celtas foren bons. Els que havien de venir serien increibles.
En un concert-demostració de força més intensa que extensa, i després d'un canvi important d'audiència, els ja mítics Inhumanos (wiki) varen fer embogir, cantar, entretenir-se i al·lucinar amb les mil porcades a una audiència entregada àvida de rialles i diversió. Tírate de la moto. Manué, no te arrime a la pared. Las chicas no tienen pilila. Me duele la cara de ser tan guapo. Qué difícil es hacer el amor en un simca 1000. Si pido otra cerveza más.... Quina nit més divertida. I més cansada. Vàrem arribar a casa completament destrossats després d'uns dies frenètics. I l'endemà, B a Barcelona, jo a Madrid.

I la satisfacció pósthuma de veure que surto clarament a la foto del concert de Felanitx de la web oficial dels Inhumanos. A veure si em trobeu! (És més difícil que en Wally!!!)

http://www.losinhumanos.com/modules/news/article.php?storyid=55


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada