dimarts, de juny 25, 2024

Humor Orwelliano

El cerdo orweilliano podría haber acuñado perfectamente esta frase:

"En el humor todos somos iguales,

pero algunos son más iguales que otros."

dimecres, de juny 19, 2024

Aurora Picornell

¿Qui va ser? (Wikipedia)


Aurora Picornell Femenias (Palma, 1 d'octubre de 1912 - Manacor, 5 de gener de 1937) va ser una política, sindicalista, d'ideologia comunista i feminista, activa a Mallorca, València, Eivissa i Menorca durant la Segona República. Fou assassinada a 24 anys per un escamot falangista la Nit de Reis de 1937 i des de llavors esdevingué un símbol de l'antifeixisme i de l'esquerra política mallorquina.

L'any 2017, quan es van complir 80 anys del seu assassinat, va ser nomenada per unanimitat Filla Predilecta de l'Illa de Mallorca. El 4 març de 2019 l'Ajuntament de Palma i el Consell Insular de Mallorca inauguraren un bust d'Aurora Picornell al Born del Molinar per a «recordar la seva figura». Tres anys després, el 2022, s'anuncià finalment que les seves restes havien estat trobades en una fossa comuna del cementiri manacorí de Son Coletes.

¿Per què fou afusellada?

- Per ser comunista i feminista

- Per lluitar contra l'alçament (el cop d'estat)

- Per ser una dona culta que regalava cultura als pobres i desamparats (els ensenyava a llegir i a escriure, potser el crim que mai no li varen poder perdonar)

- Per ser una dona forta i atea que es negava a la imposició de la religió catòlica

¿Per què es un símbol molest per a la dreta?

Això ho han de dir ells.

Cal assumir que la dreta als 30 no es la dreta d'ara. Igual que l'esquerra d'aleshores tampoc no és la mateixa d'ara... Per tant no té sentit que la dreta actual senti vergonya de que la dreta dels anys 30 assassinés a una nena de 24 anys mare, sastre i professora de desamparats només per la seva ideologia...

dimecres, de juny 12, 2024

La IA y el futuro de las empresas: como dar los primeros pasos

 Como impactará la Inteligencia Artificial al mundo corporativo?

Visualiza este webinar que impartí invitado por RAVEN y obtendrás muchas respuestas, y quizás muchas nuevas preguntas acerca del fascinante mundo de la Inteligencia Artificial.