dimecres, de febrer 29, 2012

3 veces al dia

Marido y mujer acuden al psicólogo tras 20 años de matrimonio.
Cuando se les pregunta cuál es el problema, la mujer saca una lista larga y detallada de todos los problemas que han tenido durante los 20
 años de matrimonio:
 - poca atención,
 - falta de intimidad,
- falta de comunicación,
 - vacío,
 - soledad,
 - no sentirse valorada,
 - no sentirse amada,
 - no sentirse deseada...

 Finalmente, el terapeuta se levanta, se acerca a la mujer, le pide que se levante, la abraza y la besa apasionadamente, la recuesta en el diván, le quita la ropa y hacen todo lo imaginable.

 Mientras el marido, atolondrado, los observa con una ceja más alta que la otra.

 La mujer se queda muda... cuando el doctor termina, ella se acomoda la ropa, se arregla el cabello y se sienta en la silla medio aturdida.
 
 
 El terapeuta se dirige al marido y le dice:

 - "Esto es lo que su esposa necesita, al menos 3 veces por semana.

 ¿Puede hacerlo?"

 El marido lo medita un instante y responde:

- La puedo traer los lunes y los miércoles, pero los viernes tengo padel. 

diumenge, de febrer 19, 2012

Doctor Who (XIII) - Retrospectiva al Tercer Doctor: Colònia i Dinosaures


Dues aventures del Tercer Doctor (veure Part I - Part II) han vist la llum en DVD recentment. I com que en el seu moment no vàrem poder ressenyar-les, ha arribat el moment de trencar el silenci del blog i aprofitar les reviscolades ganes per a parlar d'aquestes dues aventures.

Al 1971 Pertwee era la cara visible de Doctor Who durant l'emisió de la vuitena temporada de la sèrie. Una temporada que destacava per l'irrupció de la némesi del Doctor: el Mestre (The Master) i per la jove acompanyant del Doctor, Jo Grant, interpretada per Katy Manning.

Una altra característica peculiar era que en aquesta temporada, el Doctor començava a trencar amb el seu exili al planeta terra: a la última aventura del Segon Doctor, la seva gent, els Senyors del Temps el castigaven per la seva deserció amb l'exili obligat al planeta terra i la impossibilitat de viatjar en l'espai i el temps. Per sort, el Doctor és acollit per la organització secreta internacional U.N.I.T, ens militaritzat encarregat de defensar al planeta terra de les invasions alienígenes.

L'aventura en qüestió, Colony in Space, és la primera vegada que el Tercer Doctor viatja amb la TARDIS, peró sota la direcció dels Time Lords que l'envien a una missió: descobrir qui hi ha darrera el robatori d'una arma secreta.

Així, el Doctor i Jo Grant arriben a un planeta que està inmers en un conflicte: mentres els colons terrestres busquen terres per habitar i conreuar pacíficament lluny d'un superpoblat planeta terra, una gran companyia minera terrestre reclama l'ús del planeta per a la seva activitat empresarial. Però aixó no es tot... Perquè l'espècie nativa té una agenda própia i una història curiosa. I l'irrupció del Mestre (The Master) no ajudarà precisament a posar-hi pau.

En definitiva, Colony in Space (Colònia a l'Espai) és una aventura de sis episodis interessant, ja que per primera vegada permet tant al Doctor com al Master interactuar lluny de l'hàbitat que havia estat habitual els últims dos anys.

==================================================================



L'altra aventura que comentaré avui está ubicada temporalment a la última temporada de Jon Pertwee en el paper de Doctor Who (el Terer Doctor). Aquesta temporada també estava marcada pel fet que el Doctor ja no viatja acompanyat de Jo Grant, sinó que ara es una intrèpida periodista, Sarah Jane Smith, la que l'acompanya.

De fet en la primera aventura, Sarah Jane (interpretada per Elisabeth Sladen) s'esmuny dins la Tardis, apareixent, incrédula, enmig de l'Edat Mitjana, on un guerrer del temps (un Sontará) tracta de reparar la seva nau... El primer viatge de Sarah és ben mogudet...

Però el que no s'espera Sarah és que el retorn encara ho serà més... Ja que quan tornen a Londres, on hi ha la seu de UNIT i on viu Sarah, descobreixen que la ciutat està deserta i que un estrany fenòmen provoca l'aparició temporal de dinosaures en ple centre de la ciutat.

The Invasion of the Dinosaurs és una aventura de 6 episodis també, que si bé compta amb un guió prou interesant i una direcció ben espavilada, té el greu hàndicap de comptar amb uns efectes especials molt limitats i poc creïbles (suposo que degut a l'estat de l'art de l'época o als escassos recursos amb que comptava la sèrie).

En definitiva, que el complot montat per la imaginació del guionista és prou interessant i s'allunya clarament dels estereotips de la sèrie. Clar que no hi falta un científic boig i l'estigma de que la fi justifica els mitjans... Però el Doctor atura els villans... Què més volem!

===============================

Les dues aventures estàn disponibles en DVD a www.amazon.co.uk.

===============================


Enllaços Relacionats:

divendres, de febrer 03, 2012

...las cosas que no pueden comprender...

No es raro ver despreciar a los hombres las cosas que no pueden comprender, y murmurar ante lo bueno y lo bello que les importunan.

Fausto - Goethe